Εικόνες από τους «μεθυσμένους» φίλους της Ρίβερ Πλέιτ – «Παιχνίδι ειρήνης» που αφήνει βαριά κληρονομιά ο 2ος τελικός

Το Μπουένος Άιρες «κάηκε» από τους πανηγυρισμούς της Ρίβερ Πλέιτ για την κατάκτηση του Copa Libertadores, ενώ είχαμε και άγρια επεισόδια. Οι εικόνες με τους φίλους των «εκατομμυριούχων» κάνουν τον γύρο του κόσμου, την ίδια ώρα που ο ισπανικός Τύπος χαρακτηρίζει τον δεύτερο τελικό «παιχνίδι ειρήνης».

Η Ρίβερ Πλέιτ νίκησε 3-1 στην παράταση (1-1 η κανονική διάρκεια, ενώ είχαμε 2-2 στην πρώτη αναμέτρηση) και οι φίλαθλοι των νικητών ξενύχτησαν στους δρόμους. Φυσικά πανηγύρισε

σαν τρελός και ο Νάτσο Σκόκο, ο οποίος ανήκει στην Ρίβερ Πλέιτ και έχει φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ, αλλά στο ματς δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού. Δήλωσε, μάλιστα, ότι… υπέφερε γι’ αυτό τον λόγο.

Όσον αφορά στον ισπανικό Τύπο, η «Marca» αναφέρει ότι το… παιχνίδι της ειρήνης φάνηκε τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στις εξέδρες, όπου οι αντίπαλοι συνυπήρχαν με σεβασμό.

Το γήπεδο πρόσφερε το καλύτερο σκηνικό για τον πιο αμφιλεγόμενο τελικό στην ιστορία της διοργάνωσης. Η παρουσία φιλάθλων και από της δύο ομάδες, χαρακτηρίζεται ως επίτευγμα για το ποδόσφαιρο της Αργεντινής, η απουσία του χάους, η υποδοχή των δύο ομάδων, οι εικόνες πριν και κυρίως μετά το τέλος του αγώνα, όταν οι παίκτες της Ρίβερ Πλέιτ πήγαν να χαιρετήσουν τους οπαδούς της Μπόκα Τζούνιορς, δημιουργούν μία σημαντική κληρονομιά. Αποδεικνύοντας ότι ένα superclasico με ειρήνη είναι δυνατό. Αλλά έγινε πραγματικότητα στη Μαδρίτη, 10.000 χιλιόμετρα μακριά από το Μπουένος Αϊρες.

H CONMEBOL ευχαριστεί τον Πέρεθ για τoν σούπερ τελικό

Ο πρόεδρος της CONMEBOL, Αλεχάντρο Ντομίνγκες, χαιρέτησε τον επιτυχημένο τελικό του Copa Libertadores μεταξύ Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και επαίνεσε τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ για την πραγματοποίησή του.

«Το σημαντικό είναι ότι τελικά υπήρξε νικητής και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Πρέπει να ευχαριστήσω τον Φλορεντίνο Πέρεθ γιατί ήταν μια θεαματική ευκαιρία για όλους, γι ‘αυτό είμαι ευγνώμων», δήλωσε ο Ντομίνγκες στους δημοσιογράφους και συνέχισε: «Η ιδέα ήταν δική μου και των συνεργατών μου και στη συνέχεια ρωτήσαμε τον Φλορεντίνο, είπε «ναι», αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα και αυτόν τον υπέροχο τελικό τον απολαύσουμε όλοι».

Que lindo ver a Arturo Salah y @ANFPChile que se prestan para el show de la @Libertadores y @CONMEBOL en #España besando el anillo de Florentino Pérez en el Santiago Bernabeu, patético!!! @Cooperativa pic.twitter.com/jAR8Rwa0dj

— Miguel Casadevall (@mcasadevall) 9 Δεκεμβρίου 2018

Η μετακίνηση από το Μπουένος Άιρες στην Μαδρίτη προκάλεσε οργή στη Νότια Αμερική, αλλά ο Ντομίνγκες είπε ότι έμεινε ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. «Στόχος μας ήταν πάντα να γίνει το παιχνίδι στην Αργεντινή, το δοκιμάσαμε δύο φορές, αλλά στο τέλος ήταν ένα πάρτι που έλαβε χώρα στη Μαδρίτη», πρόσθεσε και κατέληξε: «Είδαμε ένα πολύ έντονο παιχνίδι ποδοσφαίρου και υπήρχε μεγάλη χαρά στο γήπεδο».

#Florentino #Pérez. presidente del #RealMadrid, como un aficionado más, sosteniendo la #CopaLibertadores en Madrid, España. Lo acompaña Alejandro #Domínguez, presidente de la #CONMEBOL. pic.twitter.com/VlHHjo3T7x

— Javier Panzardo (@Javier_Panzardo) 9 Δεκεμβρίου 2018

Bordaberry cenó con los presidentes de River, Boca, Conmebol y Real Madrid; el presidente de la comisión regularizadora de la AUF, encabezó la mesa en la que estuvieron D’Onofrio, Angelici, Alejandro Domínguez y Florentino Pérez, entre otroshttps://t.co/rQpaK0xhkt

— Referí (@Referiuy) 9 Δεκεμβρίου 2018

Σκόκο: Οι χειρότερες εβδομάδες της καριέρας μου

Η Ρίβερ Πλέιτ πανηγυρίζει την κατάκτηση του Copa Libertadores και ο μεγάλος απών για την πρωταθλήτρια, πλέον, της Νότιας Αμερικής ήταν ο Νάτσο Σκόκο. Ο πρώην άσος της ΑΕΚ δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του Μπουένος Αϊρες και πανηγύρισε το μεγάλο τελικό από τις κερκίδες του «Μπερναμπέου».

Ο Σκόκο πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου και δήλωσε πως οι τελευταίες εβδομάδες ήταν οι χειρότερες της καριέρας του, λόγω του προβλήματος τραυματισμού, που τον κράτησε εκτός των τελικών: «Είχε περάσει αρκετός καιρός από τον πρώτο τελικό. Νομίζω ότι ήταν οι πιο δύσκολες εβδομάδες της καριέρας μου. Γιατί ο τραυματισμός μου άρχισε με μία ενόχληση στον αγώνα με την Γκρέμιο, τον οποίο δεν ήθελα να χάσω και εξακολουθώ μέχρι σήμερα να έχω πρόβλημα. Είμαι πάντως ευτυχισμένος από την κατάκτηση του τροπαίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα