«Είχα ενημερώσει τον Κοτζιά για τη ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές», αποκάλυψε ο Τζορτζ Παπαδόπουλος

Ο ελληνοαμερικανός πρώην συνεργάτης της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Τζορτζ Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Τζορτζ Στεφανόπουλος, αποκάλυψε ότι το 2016 είχε ενημερώσει τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι το Κρεμλίνο διέθετε χιλιάδες e-mail της Χίλαρι Κλίντον, τα οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ υπέρ του Τραμπ.

Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν θυμάται να είπε ποτέ στον Ντάουνερ (κορυφαίο

διπλωμάτη της Αυστραλίας στη Βρετανία) ότι η Ρωσία διέθετε «βρώμικα» στοιχεία για τη Χίλαρι Κλίντον. Η αποκάλυψη αποτέλεσε και την αφορμή για την έρευνα του FBI σχετικά με την ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν σε μπαρ του Λονδίνου, με τον Παπαδόπουλο να ενημερώνει τον Ντάουνερ για τα «βρώμικα στοιχεία» που διέθετε η Ρωσία για την αντίπαλο του Τραμπ. Ο Ντάουνερ μετέφερε αυτές τις ευαίσθητες πληροφορίες στην κυβέρνησή του και με τρόπο που δεν έχει γίνει γνωστός, οι σχετικές πληροφορίες έφθασαν αργότερα στο FBI.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παπαδόπουλος καταδικάστηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ σε φυλάκιση 14 ημερών και αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους ενός έτους, κοινωνική εργασία 200 ωρών και πρόστιμο 9.500 δολαρίων, επειδή είπε ψέματα στο FBI σχετικά με τον χρόνο και την σημασία των επαφών του με Ρώσους, κατά την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

Παρά το γεγονός ότι επιμένει ότι δεν θυμάται τη συνομιλία του με τον Ντάουνερ, ο Παπαδόπουλος δήλωσε ότι είχε μιλήσει σχετικά τις επαφές του με Ρώσους για τα email της Χίλαρι και σε έναν άλλον υψηλόβαθμο ευρωπαίο αξιωματούχο, εννοώντας τον ΥΠΕΞ, Νίκο Κοτζιά.

«Ναι, θυμάμαι ότι το είπα και σε έναν άλλον ανώτατο διπλωμάτη, στον έλληνα υπουργό Εξωτερικών. Του το είπα ανοιχτά», είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα