Εγκαίνια 50 μονάδων ΜΕΘ στο «Σωτηρία», δωρεά της Βουλής

Τα εγκαίνια των 50 νέων κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που κατασκευάστηκαν σε έναν εξ’ ολοκλήρου νέο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Θώρακος και Νοσημάτων Σωτηρία.

Το έργο, το οποίο ολοκληρώθηκε και εξοπλίστηκε σε χρόνο μόλις δύο μηνών αποτελεί δωρεά της Βουλής των Ελλήνων και πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία των Υπουργείων Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών και ειδικότερα της Εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές».

Το «παρών» στα εγκαίνια έδωσαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος

της Βουλής, Κώστας Τασούλας, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ο Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου και ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Βιλιάρδος.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκαν στη νέα μονάδα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, η Υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για την Ψυχική Υγεία, Ζωή Ράπτη και ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Σωτηρία» Σωκράτης Μητσιάδης. Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κτιριακές Υποδομές (ΚτΥπ) Τιμολέων Κατσίπος και ο Διευθύνων Σύμβουλος Αθανάσιος Γιάνναρης.

Σε συνομιλία που είχε με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, ο Πρωθυπουργός είπε «ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζόμενους» για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν και για την προσφορά τους στο συνάνθρωπο, τονίζοντας ότι σε κάθε βήμα θα στέκεται δίπλα τους.

Μετά τον αγιασμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια της νέας ΜΕΘ Μαρία Νταγάνου, την Διευθύντρια της Α΄ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής Αντωνία Κουτσούκου και την Προϊσταμένη Νοσηλεύτρια της νέας ΜΕΘ Φωτεινή Αντωνιάδου.

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα