Έφτασαν στην Ελευσίνα 389 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Σύμη με προορισμό την ενδοχώρα (video)

Η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά σε δομές στην ενδοχώρα συνεχίζεται, και το πρωί της Τετάρτης (09/10) έφτασαν 389 άνθρωποι από τη Σύμη έφτασαν το πρωί της Τετάρτης (09/10) στο λιμάνι της Ελευσίνας με το αρματαγωγό «Ικαρία».

Έχουν δημιουργηθεί πάντως, προβλήματα με την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, καθώς όπως αναφέρουν τοπικοί άρχοντες, σε πολλές περιπτώσεις οι ίδιοι δεν έχουν ειδοποιηθεί για το σχέδιο που υλοποιείται, ώστε να αποφορτιστούν τα νησιά. «Δεν επαρκούν οι αστυνομικές

δυνάμεις για τη φύλαξη των νέων δομών για μετανάστες», ξεκαθάρισε ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος. Την ίδια ώρα οι προσφυγικές ροές στα νησιά συνεχίζονται.

Όσον αφορά στους 389 ανθρώπους που έφτασαν στην Ελευσίνα από τη Σύμη, τους υποδέχτηκαν αστυνομία και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Οι πρόσφυγες και μετανάστες θα επιβιβαστούν σε λεωφορεία και θα οδηγηθούν σε δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Οι συγκεκριμένοι αναμένεται να πάνε στη δομή που υπάρχει στη Νέα Καβάλα. Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Σύμης είχε κάνει έκκληση να αποφορτιστεί το νησί, καθώς η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη και για τους ίδιους τους μετανάστες και πρόσφυγες.

Η επιχείρηση εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια αποσυμφόρησης των νησιών, όπου χιλιάδες πρόσφυγες ζουν σε άθλιες συνθήκες, με περίπου 4.000 μετανάστες να έχουν μεταφερθεί τους τελευταίους δύο μήνες στην ενδοχώρα. Χωρίς να λείπουν τα προβλήματα στις περιοχές που οδηγούνται.

«Δεν επαρκούν οι αστυνομικές δυνάμεις για τη φύλαξη των νέων δομών για μετανάστες»

«Για να φυλαχθούν οι κλειστού τύπου δομές φιλοξενίας μεταναστών, χρειάζονται περισσότεροι αστυνομικοί. Αυτό το προσωπικό δεν υπάρχει» σημείωσε ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, μιλώντας στον «ΣΚΑΙ» και συνέχισε: «Για να αντιμετωπιστεί το θέμα θα φύγουν μάχιμοι αστυνομικοί από την προστασία του πολίτη. Όταν συνταξιοδοτούνται οι συνάδελφοι και δεν προσλαμβάνονται άτομα, δεν υπάρχει κόσμος. Άρα αυτοί που θα πάνε θα είναι με αποσπάσεις από τα αστικά κέντρα και θα φύγουν από τον πολίτη. Το πρόβλημα είναι μεγάλο».

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι η νυν κυβέρνηση είχε τα αντανακλαστικά και προχώρησε άμεσα στην προκήρυξη για πρόσληψη 1500 ειδικών φρουρών… «Από τον Ιανουάριο που θα ενταχθούν κι αυτοί στην υπηρεσία, θα είναι καλύτερα τα πράγματα». Παράλληλα, έκανε έκκληση στον πρωθυπουργό για νέα προκήρυξη ειδικών φρουρών, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

Ο κ. Μαυροειδάκος υποστήριξε, επίσης, ότι η νυν πολιτική ηγεσία έχει δώσει τις εντολές που πρέπει, ώστε οι αστυνομικοί να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά, όπως είπε, «για να ξεπεράσουμε τις παθογένειες των τελευταίων χρόνων, θέλει πολλή δουλειά».

Όσο για τους αστυνομικούς που ήταν στη φύλαξη υψηλών προσώπων, όπως ισχυρίστηκε ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών «έχουν φύγει αρκετοί, γύρω στα 600 άτομα, επανήλθαν γύρω στα 150. Υπάρχουν “στόχοι” που πρέπει να φυλάσσονται, υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν φύλαξη κι ας είναι στόχοι, υπάρχουν κι άλλοι που έχουν τους αστυνομικούς και κάνουν βόλτες στο Κολωνάκι να τους κρατάνε τα ψώνια και την ομπρέλα. Αυτή δεν είναι εικόνα».

(πληροφορίες από OPEN TV, ΣΚΑΪ)

Keywords
Τυχαία Θέματα