Ευχές από Μακρόν με μήνυμα ενότητας στους διεθνείς Γάλλους (video)

Μπορεί να έχει δηλώσει ότι αδιαφορεί για τη δημόσια κριτική, ωστόσο ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν αποκάλυψε ότι υπάρχει μια ιδιαίτερα αγχωτική δουλειά που δεν πρόκειται ποτέ να αναλάβει: προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας του.

«Πάντα θα υπάρχουν 60 εκατομμύρια άνθρωποι που πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα από τον προπονητή», είπε ο Γάλλος πρόεδρος σε δημοσιογράφους, προτού γευματίσει με τους ποδοσφαιριστές της εθνικής Γαλλίας

στο Κλερφοντέν, στον χώρο όπου προπονούνται εν όψει του Μουντιάλ.

«Για αυτόν τον λόγο ποτέ δεν ήθελα να γίνω προπονητής της ομάδας», αστειεύτηκε, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Μπριζίτ και τον προπονητή της εθνικής Γαλλίας και πρώην αρχηγό της, Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Η προεδρική επίσκεψη στο Κλερφοντέν εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει μετατραπεί σε έθιμο για τους Γάλλους ηγέτες τα τελευταία χρόνια από το 1998, όταν θεωρήθηκε πως ο τότε πρόεδρος Ζακ Σιράκ έφερε γούρι στην εθνική Γαλλίας που κατέκτησε το τρόπαιο.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είναι φίλαθλος της Μαρσέιγ, είπε στους παίκτες ότι η γαλλική ομάδα έλαμψε όταν ήταν ενωμένη. «Αλλά όταν μπήκαν στη μέση οι εγωισμοί, όταν υπήρξαν ρήξεις, τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά», πρόσθεσε.

Προανήγγειλε, δε, πως θα μεταβεί στη Ρωσία για να παρακολουθήσει την εθνική ομάδα της χώρας όταν -και όχι αν, όπως διευκρίνισε- περάσει στα ημιτελικά.

Πηγή: naftemporiki.gr, (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Photo: Aurélien Durand / FFF

Keywords
Τυχαία Θέματα