Εμπρησμό «δείχνουν» τα στοιχεία στην Εύβοια – Άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τρία άτομα ζητά η Πυροσβεστική

Εμπρησμό δείχνουν τα στοιχεία από την ΕύβοιαΣτον 33χρονο συλληφθέντα επικεντρώνονται οι έρευνεςΠόσοι άλλοι ύποπτοι υπάρχουν

Όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία από τις καταστροφικές φωτιές στην Εύβοια, φαίνεται πως η αιτία των πυρκαγιών είναι ο εμπρησμός.
Οι έρευνες για τη φωτιά στην Εύβοια εστιάζονται αρχικά στον 33χρονο που είχε συλληφθεί το 2018 για εννιά εμπρησμούς και καταδικάστηκε για τον έναν, όμως στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος καθώς κρίθηκε πως είχε ψυχολογικά προβλήματα.

Ο 33χρονος από την πλευρά του έχει δηλώσει πως βρισκόταν 25 χιλιόμετρα μακριά από την

Αγριλίτσα την ώρα που ξέσπασε η φωτιά ενώ το ίδιο υποστηρίζουν και οι άλλοι δυο ύποπτοι και μάλιστα έχουν παρουσιάσει άλλοθι.
Όμως οι αρχές ζητούν την άρση τηλεφωνικού απορρήτου καθώς με αυτό τον τρόπο θα καταφέρουν να εντοπίσουν κάποια κενά ή αντιφάσεις στις καταθέσεις και στα άλλοθι των τριών ανδρών, με βάση τα σήματα από τις κεραίες τηλεπικοινωνιών.

Τα αίτια της φωτιάς στην Εύβοια ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί όμως οι αρχές κάνουν λόγο για εμπρησμό καθώς οι πυρκαγιές ξεκίνησαν ταυτόχρονα σε τρία σημεία στα οποία βρέθηκαν στουπιά, φιάλες και καύσιμη ύλη.

Πυροσβέστες και αστυνομικοί έχουν πάρει καταθέσεις από τουλάχιστον 30 κατοίκους των χωριών στην Εύβοια και βάση αυτών έφτασαν στην ταυτοποίηση των δυο άλλων υπόπτων εκτός του 33χρονου. Μάλιστα ένας από αυτούς βρέθηκε σε πρατήριο καυσίμων με μπιτόνι.

(Με πληροφορίες από skai.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα