ΔΣΑ: Οργή και αποτροπιασμός για την επίθεση στον συνήγορο του δολοφόνου της Ζέμπερη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, εξέφρασε την οργή και τον αποτροπιασμό του για την επίθεση που δέχτηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο συνήγορος του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη, Νίκος Λουκόπουλος.

Δείτε επίσης: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του 58χρονου δολοφόνου της Ζέμπερη

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το δικαίωμα υπεράσπισης του κατηγορουμένου και ο δικονομικός ρόλος του συνηγόρου του αποτελούν συνταγματικές εγγυήσεις και εχέγγυα ευθιδικίας.

Ο δικηγόρος ασκεί το λειτούργημά του κατά το Σύνταγμα και το νόμο. Υπερασπίζεται τον εντολέα του και δεν ταυτίζεται με αυτόν.

Δείτε επίσης: Κατάσταση πολιορκίας στην Ευελπίδων – «Mόνο ο θάνατος του αξίζει» (εικόνες – video)

Όλα αυτά θα έπρεπε να είναι αυτονόητα σε ένα κράτος δικαίου. Εντούτοις, γινόμαστε μάρτυρες εντεινόμενης βίας σε βάρος των δικηγόρων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Η πρόσφατη κακοποίηση του συναδέλφου Νίκου Λουκόπουλου, στον οποίο ανατέθηκε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου για την ανθρωποκτονία της Δώρας Ζέμπερη, προκαλεί αποτροπιασμό και οργή στον νομικό κόσμο.

Δείτε επίσης: Ξυλοκόπησαν τον δολοφόνο της Ζέμπερη: «Αλήτη, μου σκότωσες το παιδί» (εικόνες – video)

Δεν αρκεί η φραστική καταδίκη του περιστατικού. Η Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει τα αναγκαία προληπτικά, προστατευτικά και κατασταλτικά μέτρα, ώστε όσοι εργάζονται για την απονομή της Δικαιοσύνης να μπορούν ασκούν τα καθήκοντά τους με όρους ασφάλειας».

Keywords