«Τραυμάτισα τη Ζέμπερη στο χέρι, άλλοι την εκτέλεσαν» (video)

«Είναι χασάπηδες. Η κοπέλα έφυγε από μένα κανονικά, περπατούσε και έφυγε και πήγε μεγάλη απόσταση και της έκοψαν τον δρόμο και την εκτέλεσαν», λέει στο Star, μέσα από το κελί του ο καθ’ ομολογίαν δράστηςΣτα δικαστήρια γνώρισε τους ηθικούς αυτουργούς, όπως ισχυρίζεται ο Σοροπίδης, όταν είχε πάει στον εισαγγελέα Ποινών για να δηλώσει την αλλαγή της διεύθυνσής τουΤου έταξαν 30.000 ευρώ για να σκοτώσει τη Δώρα Ζέμπερη, προκειμένου να ορθοποδήσει οικονομικά και να σταματήσει τις παρανομίες«Η κοπέλα είχε καταστρέψει οικογένειες. Κάποιοι από τους ανθρώπους
που κυνηγάει είναι πλούσιοι και ισχυροί και τους δημιουργεί πρόβλημα», φέρονται να είπαν στον 58χρονο οι ηθικοί αυτουργοίΤον προμήθευαν με ναρκωτικά για να γίνει πιο δυνατός και να ξεπεράσει τις αναστολές για τη δουλειά που του ανέθεσαν

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση της δολοφονίας της 32χρονης, Δώρας Ζέμπερη, μετά τη συμπληρωματική κατάθεση του καθ’ομολογίαν δολοφόνου της άτυχης εφοριακού, που ανασκευάζει για ακόμα μία φορά, υποστηρίζοντας πως οι ηθικοί αυτουργοί είναι ένας δικηγόρος και ένας “Χάρης”. Ωστόσο, μιλώντας από το κελί του στις φυλακές Δομοκού, στο Star, αναίρεσε όσα ανέφερε στο υπόμνημα, καθώς υποστήριξε ότι δεν σκότωσε ο ίδιος την 32χρονη αλλά την τραυμάτισε.

Σε κάθε περίπτωση, έμπειροι νομικοί υποστηρίζουν πως για να αποκτήσει βαρύνουσα σημασία το μη νομικό έγγραφο του 58χρονου, Μανώλη Σοροπίδη, θα πρέπει να κατονομάσει τα δύο άτομα.

Δείτε επίσης: Ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονίας Ζέμπερη – «Με πλήρωσαν να σκοτώσω τη Δώρα» (video)

«Εγώ τραυμάτισα λίγο την κοπέλα στο χέρι και όταν έφυγε την εκτέλεσαν»

«Η ουσία είναι ότι εγώ την τραυμάτισα λίγο την κοπέλα στο χέρι και την κοπέλα από εκεί που έφυγε την εκτέλεσαν, γιατί έτσι το είχανε στήσει το σκηνικό. Θέλανε την κοπέλα να την φάνε από την αρχή αυτοί που είναι και τους έχω δώσει και ονομαστικά και γι’ αυτό θα κατέβω κιόλας, εγώ έρχομαι με μεταγωγή, την Τρίτη θα βρίσκομαι και για να μου τους φέρει να τους αναγνωρίσω, την εγκληματική οργάνωση αυτή και να δείξω ότι αυτά τα φάρμακα που παίρνουν και έχουν διαρρεύσει στην αγορά, τα τζιχάντ, που παίρνανε και μου δίνανε εμένα…», λέει ο 58χρονος από το κελί του.

«Εγώ την τσάντα της κοπέλας την πήρα εκεί που καθότανε στο μνήμα. Η κοπέλα έφυγε από μένα κανονικά, περπατούσε και έφυγε και πήγε μεγάλη απόσταση και της έκοψαν τον δρόμο και την εκτέλεσαν γιατί ήθελαν από την αρχή αυτό να καταφέρουν», πρόσθεσε.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει τα χτυπήματα με μαχαίρι που επέφεραν τον θάνατο της 32χρονης εφοριακού, τα κατάφεραν δύο άλλοι άνδρες, ο Χάρης και ο «Ψηλός».

Ερωτηθείς εάν την σκότωσαν άλλοι, απάντησε: «Βέβαια, βέβαια. Αυτοί που μου είχαν πει για να της πάρω την τσάντα. Αλλά θέλανε να κόψω εγώ την κοπέλα, γιατί θα μ’ έπιανε αναγκαστικά και θα είχα το DNA της επάνω μου, αν δεν με πιάνανε μέσα στο νεκροταφείο, ώστε να βγουν αυτοί καθαροί, γιατί θα είχα σίγουρα το DNA της επάνω μου. Με στείλανε μετά το κινητό της να το πάω σε ένα μαγαζί, το οποίο είχε κάμερες, ήταν για δεύτερη φορά σίγουροι ότι θα πιάνανε εμένα».

«Αυτοί το κάνανε με μαχαίρι. Είναι χασάπηδες, την κοπέλα την εκτέλεσαν, γιατί τους ήταν εμπόδιο. Τους είχε κάνει μεγάλη ζημιά, γιατί οι πελάτες τους ήταν μεγάλου κύρους και μεγάλα ονόματα, τα οποία δεν μ΄ ενδιαφέρει εμένα, μου είχαν πει», επεσήμανε.

«Αυτοί εξαφανιστήκαν. Κάποια στιγμή εμφανίστηκαν γιατί θέλανε τα πέντε ευρώ πίσω, γιατί ο ένας μου είπε τη συνάντησε την κοπέλα πριν να γίνει το κακό, τη συνάντησε την κοπέλα στο δρόμο και της ζήτησε να του κάνει ψιλά και της έδωσε πέντε ευρώ και εκείνη του έδωσε ψιλά για να τα βάλει δήθεν στην εκκλησία. Και με απείλησε κιόλας ότι θέλει τα πέντε ευρώ πίσω, γιατί σίγουρα τα πέντε ευρώ είχαν το DNA του πάνω» εξήγησε.

«Να με συγχωρέσει η οικογένειά της, δε μπορούν το καταλαβαίνω. Εγώ ο ίδιος δε συγχωρώ τον εαυτό μου που έγινα αιτία και έγινε ένα τέτοιο γεγονός, αλλά θα κάνω τα πάντα για να καθίσουν στο σκαμνί αυτοί που την εκτέλεσαν. Θα κάτσουν και θα το πληρώσουν αυτό, γιατί η κοπέλα δεν έφταιγε σε τίποτα. Το μόνο που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι έκανε τη δουλειά της σωστά και αυτοί ήθελαν να την εκτελέσουν».



Τι ανέφερε στο υπόμνημά του – «Ένας δικηγόρος και ο Χάρης μου έταξαν χρήματα για να σκοτώσω τη Ζέμπερη»

Στο υπόμνημά του, 40 σελίδων, σχεδόν δύο μήνες αφότου κατακρεούργησε το θύμα του στο Β’ Νεκροταφείο με 14 μαχαιριές, ο Μανώλης Σοροπίδης, υποστήριξε πως ηθικοί αυτουργοί “όπλισαν” το χέρι του, υποσχόμενοι 30.000 ευρώ για να μπορέσει να ορθοποδήσει και κάνει μία νόμιμη δουλειά.

Δείτε επίσης: Ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη αποκαλύπτει: Την απειλούσαν (video)

Στη συμπληρωματική απολογία του, από τις φυλακές Δομοκού που κρατείται, στις 22 Δεκεμβρίου έστειλε σημείωμα στον 18ο ανακριτή. Μέσα σε 40 σελίδες, μη νομικού κειμένου, αποκαλύπτει δεν δολοφόνησε την Δώρα Ζέμπερη με σκοπό τη ληστεία. Στο κείμενο που έχει γράψει ο ίδιος υποστηρίζει ότι το έκανε γιατί “κάποιοι τον έβαλαν να το κάνει” έναντι αδράς αμοιβής.

Δείτε επίσης: Ολόκληρη η ομολογία του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη – «Δώσε μου την τσάντα τώρα»

Δείτε επίσης: Τα «γυρνάει» ο 58χρονος δολοφόνος της Ζέμπερη: Η Δώρα έπεσε στο μαχαίρι μου

Ο Χάρης και ο δικηγόρος – Πού και πώς γνωρίστηκαν

Σύμφωνα με το Star, στο υπόμνημά του, ο 58χρονος καθ’ομολογίαν δολοφόνος προσδιόρισε τους ηθικούς αυτουργούς ως ο “Χάρης” και ο “δικηγόρος”, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες, τουλάχιστον προς ώρας, φοβούμενος για τη ζωή του.

Στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, αναφέρθηκε πως η γνωριμία του 58χρονου με τους φερόμενους ως ηθικούς αυτουργούς ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2017 όταν ο Σοροπίδης είχε πάει στον εισαγγελέα Ποινών για να δηλώσει την αλλαγή της διεύθυνσής του.

Δείτε επίσης: Προφυλακίστηκε ο 58χρονος δολοφόνος της Δώρας – «Δεν ήθελα να τη σκοτώσω»

Εκεί, τον πλησίασε ένας δικηγόρος με τον οποίο είχε μιλήσει στα δικαστήρια και στον Κορυδαλλό. Όπως ισχυρίζεται ο 58χρονος, τον ρώτησε αν παίρνει ναρκωτικά και του απάντησε θετικά.

Έτσι, του είπε ότι έχει μια δουλειά για εκείνον και ότι αν την κάνει αυτή τη δουλειά θα μπορέσει να πάρει ένα καΐκι και να έχει μια νόμιμη εργασία. Ο 58χρονος ισχυρίζεται πως του ζήτησε να τον περιμένει στο καφέ απέναντι από την Ευελπίδων και να καθίσει έξω για να μπορεί να εποπτεύει τον χώρο.

Δείτε επίσης: Ξεσπά η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη: Η δολοφονία της κόρης μου ήταν προμελετημένη (video)

Στο συμφωνηθέν σημείο, μετά από αρκετή ώρα έφτασε ο δικηγόρος μαζί με έναν άλλον άνδρα τον οποίο του σύστησε ως “Χάρη“.

Κατά τη συνάντηση αυτή του είπε ότι έχει μια δουλειά για εκείνον από την οποία θα έβγαζε 30.000 ευρώ αλλά θα έπρεπε να του πει προκαταβολικά αν θα την κάνει ή όχι γιατί αν του έλεγε περί τίνος πρόκειται δεν θα υπήρχε επιστροφή.

Δείτε επίσης: Σπαρακτική ανάρτηση της αδερφής της Δώρας: Σε περιμένω να γυρίσεις σπίτι μας (εικόνα)

«Η κοπέλα είχε καταστρέψει οικογένειες»

Ο Μανώλης Σοροπίδης φέρεται να είπε, σύμφωνα πάντα με το Star, δέχτηκε να κάνει τη δουλειά και τότε του είπαν πως υπάρχει κοπέλα η οποία είναι κακιά και έχει καταστρέψει οικογένειες και θέλει να τη βγάλει από τη μέση για 3-4 μήνες πριν το 2018. Μάλιστα, του είπε ότι προσπάθησε να την απομακρύνει από την εργασία της αλλά δεν ήταν δυνατό γιατί ήταν έμπιστη. Επίσης του είπε ότι κάποιοι από τους ανθρώπους που κυνηγάει είναι πλούσιοι και ισχυροί και τους δημιουργεί πρόβλημα. Ακόμα, φέρεται να του είπε ότι τον ενδιαφέρει το περιεχόμενο της τσάντας της χωρίς να του ξεκαθαρίσει ποιο ήταν ακριβώς.

Εν συνεχεία, του δόθηκαν 350 ευρώ για να πάρει ηρωίνη και έβγαλε από το ντοσιέ του ένα χαρτί το οποίο περιείχε κάποια χάρτινα μπαλάκια από τα οποία έπρεπε να παίρνει μισό κάθε μέρα. Δεν ξέρει τι ουσία ήταν αυτά τα μπαλάκια αλλά του είπε ότι σε συνδυασμό με την μεθαμφεταμίνη θα τον βοηθούσαν να γίνει πιο δυνατός και να ξεπεράσει τις αναστολές για τη δουλειά που του ανέθεσε.

Φωτογραφία και προκαταβολή

Το ίδιο απόγευμα στην ίδια καφετέρια, ο Χάρης του έδωσε έναν φάκελο που περιείχε τη φωτογραφία της κοπέλας και 6.000 ευρώ, από το ποσό των 30.000 που είχαν συμφωνήσει.

Μάλιστα, ο 58χρονος ενημερώθηκε ότι η κοπέλα συχνάζει στο νεκροταφείο και ότι θα έπρεπε να την παρακολουθήσει για να δει αν βγάζει κάτι από την τσάντα της και το κρύβει στο μνήμα.

Στο υπόμνημά του προσθέτει πως σε τακτά χρονικά διαστήματα συναντούσε τον Χάρη ο οποίος ερχόταν έξω από το σπίτι όπου έμενε προσποιούμενος ότι δήθεν διαβάζει εφημερίδα ενώ αυτός είχε μισάνοικτο το παράθυρό του. Παράλληλα τον προμήθευε αυτά χάρτινα μπαλάκια και μεθαμφεταμίνη.

Κάποια στιγμή του είπε να έχει το νου του γιατί αυτή ή την άλλη εβδομάδα θα γίνει.

Μάλιστα ο Χάρης του είχε πει ότι θα του έδινε 4.000 ευρώ κατ΄εντολή του αφεντικού του αλλά του έδωσε μόνο 2.000 ευρώ. Επίσης του έδωσε κάποιες χάντρες οι οποίες δεν ξέρει τι ουσία περιείχαν και του είπε ότι αυτές θα τον κάνουν άνδρα.

Μετά από λίγες ημέρες του είπε ότι θα γίνει άμεσα και ότι περίμενε πληροφορίες για το περιεχόμενο της τσάντας.

Του είπαν να είναι στις συμφωνημένες ώρες στο σπίτι του (πριν τις 09:00 το πρωί, 11:00-13:00 το μεσημέρι, και 23:00 το βράδυ και μετά). Την επόμενη μέρα ενημερώθηκε ότι η δουλειά θα γινόταν εκείνη την ημέρα και ότι έπρεπε να πάει στο νεκροταφείο από τις 3 το μεσημέρι. Έφτασε στο νεκροταφείο γύρω στις 03:20 οπότε έκατσε και περίμενε.

Ακολουθεί μέρος της συμπληρωματικής κατάθεσης του Μανώλη Σοροπίδη προς τον 18ο ανακριτή:

«Αναφέρομαι στην από 10/11/2017 απολογία μου και στο από 22/12/2017 απολογητικό μου υπόμνημα.

Το Σεπτέμβριο του 2017 είχα πάει στον Εισαγγελέα Ποινών για να δηλώσω την αλλαγή της διεύθυνσης μου. Κατά την παραμονή μου στους χώρους της Εισαγγελίας με πλησίασε ένας δικηγόρος με τον οποίο είχα μιλήσει στα δικαστήρια και στον Κορυδαλλό. Με ρώτησε αν παίρνω ναρκωτικά και του απάντησα θετικά. Περαιτέρω μου είπε ότι έχει μία δουλειά για μένα και ότι αν την κάνω αυτή τη δουλειά θα μπορέσω να πάρω ένα καΐκι και να έχω μια νόμιμη δουλειά. Μου ζήτησε να τον περιμένω στο καφέ απέναντι από την Ευελπίδων και να καθίσω έξω για να μπορεί να εποπτεύει τον χώρο.

Μετά από αρκετή ώρα έφτασε ο δικηγόρος μαζί με έναν άλλον άνδρα, τον οποίο μου σύστησε ως Χάρη. Κατά την συνάντηση αυτή μου είπε ότι έχει μια δουλειά για μένα από την οποία θα έβγαζα 30.000 ευρώ αλλά θα έπρεπε να του πω προκαταβολικά αν θα την κάνω ή όχι γιατί αν μου έλεγε περί τίνος πρόκειται δεν θα υπήρχε επιστροφή.

Δέχθηκα και μου είπε ότι υπάρχει μία κοπέλα η οποία είναι κακιά και έχει καταστρέψει οικογένειες και τη θέλει να τη βγάλει από την μέση για 3-4 μήνες πριν το 2018. Επίσης μου είπε ότι προσπάθησε να την απομακρύνουν από την εργασία της αλλά δεν ήταν δυνατόν γιατί ήταν έμπιστη. Επίσης μου είπε ότι κάποιοι από τους ανθρώπους που κυνηγάει είναι πλούσιοι και ισχυροί στους οποίους δημιουργεί πρόβλημα. Μου είπε επίσης ότι τον ενδιαφέρει το περιεχόμενο της τσάντας της χωρίς να μου ξεκαθαρίσει ποιο ήταν ακριβώς. Μου έδωσε 350 ευρώ για να πάρω ηρωίνη και έβγαλε από τον ντοσιέ του ένα χαρτί το οποίο περιείχε κάποια χάρτινα μπαλάκια από τα οποία έπρεπε να παίρνω μισό κάθε μέρα. Δεν ξέρω τι ουσία ήταν αυτά τα μπαλάκια αλλά μου είπε ότι σε συνδυασμό με την μεθαμφεταμίνη θα με βοηθούσαν να γίνω πιο δυνατός, και να ξεπεράσω τις αναστολές για τη δουλειά που μου ανέθεσε.

Το ίδιο απόγευμα στην ίδια καφετέρια ο Χάρης μου έδωσε ένα φάκελο που περιείχε τη φωτογραφία της κοπέλας και 6.000 ευρώ. Μου είπε επίσης ότι η κοπέλα συχνάζει στο νεκροταφείο και ότι θα έπρεπε να την παρακολουθήσω για να δω αν βγάζει κάτι από την τσάντα της και το κρύβει στο μνήμα. Μου είπε να κρατάω λουλούδια και να μείνω απαρατήρητος. Πράγματι, παρακολούθησα την κοπέλα στο νεκροταφείο αλλά δε διαπίστωσα να κρύβει κάτι στο μνήμα. Σε τακτά χρονικά διαστήματα συναντούσα τον Χάρη ο οποίος ερχόταν έξω από το σπίτι που έμενα προσποιούμενος ότι δήθεν διαβάζει εφημερίδα ενώ εγώ είχα μισάνοιχτο το παράθυρό μου. Παράλληλα με προμήθευε αυτά τα χάρτινα μπαλάκια και μεθαμφεταμίνη. Κάποια στιγμή μου είπε να έχεις το νου σου γιατί αυτή ή την άλλη εβδομάδα θα γίνει.

Μάλιστα ο Χάρης μου είπε ότι θα μου έδινε 4.000 ευρώ κατ’ εντολή του αφεντικού αλλά μου έδωσε μόνο 2.000. Επίσης μου έδωσε κάποιες «χάντρες» οι οποίες δεν ξέρω τι ουσία περιείχαν και μου είπε ότι αυτές θα με κάνουν άντρα. Μετά από λίγες ημέρες μου είπε ότι θα γίνει ή σήμερα ή αύριο και ότι περίμενε πληροφορίες για το περιεχόμενο της τσάντας. Μου είπαν να είμαι τις συμφωνημένες ώρες στο σπίτι μου (πριν τις 9.00 το πρωί 11.00 – 13.30 το μεσημέρι και 11.00 το βράδυ και μετά). Την επόμενη μέρα μου είπε ότι η δουλειά θα γινόταν εκείνη την ημέρα και ότι έπρεπε να πάω στο νεκροταφείο από τις 3 το μεσημέρι.

Έφτασα στο νεκροταφείο γύρω στις 3:20 οπότε έκατσα και περίμενα. Έκανα μια βόλτα και μετά από λίγη ώρα είδα την τσάντα και κατάλαβα ότι η κοπέλα είχε έρθει. Σκέφτηκα να πάρω μόνο την τσάντα και να μην κάνω κακό στην κοπέλα αλλά όταν αφαίρεσα την τσάντα με αντιλήφθηκε η κοπέλα, ήρθε από πίσω και με τράβηξε, δεν θυμάμαι από πού. Έπεσα κάτω, τότε εκείνη έπιασε με το ένα χέρι την τσάντα και αρχίσαμε ο καθένας να τραβάει την τσάντα. Στη συνέχεια άρχισε να με χτυπάει. Τότε σηκώθηκα, έβγαλα το μαχαίρι και της είπα δεν θέλω να σου κάνω κακό θέλω μόνο την τσάντα αλλά εκείνη δεν την άφησε και έτσι όπως τράβηξε την τσάντα και καθώς στηρίχτηκα στον αγκώνα του δεξιού χεριού στον οποίο κρατούσα το μαχαίρι ενώ παράλληλα τραβούσα την τσάντα, εκείνη έπεσε πάνω στο μαχαίρι.

Ακολούθησε πάλη και τότε πότε αυτή βρισκόταν από πάνω μου και πότε εγώ. Κάποια στιγμή που βρισκόταν αυτή από πάνω μου μού γύρισε το δεξί χέρι και εγώ προσπάθησε να αποδεσμευτώ από τη λαβή της και έκανα μια απότομη κίνηση τραυματίζοντάς την στο πρόσωπο. Πάνω στην πάλη η κοπέλα τραυματίστηκε και άλλες φορές με το μαχαίρι χωρίς εγώ να έχω την πρόθεση να την χτυπήσω. Ξαφνικά η κοπέλα σηκώθηκε επάνω κι απομακρύνθηκε κρατώντας με το χέρι της την κοιλιά της. Αμέσως έσπευσα να απομακρυνθώ από το σημείο κοιτάζοντας προς τη γέφυρα που είχαμε συνεννοηθεί να συναντηθούμε με τον Χάρη αλλά εκείνος δεν ήταν. Πριν την πράξη ο Χάρης μου είχε πει να πάρω το κινητό της κοπέλας από την τσάντα και να το πάω στην Μενάνδρου σε ένα κατάστημα κάποιων Πακιστανών.

Πήγα την τσάντα σε ένα οικόπεδο κοντά στο γήπεδο της Ριζούπολης. Η τσάντα περιείχε κάρτες, ένα κινητό, ένα πορτοφόλι, και διάφορα στικάκια. Πήρα τα χαρτονομίσματα των 5 ευρώ και το κινητό, το πήγα στη Μενάνδρου όπου το πούλησα για 20 ευρώ. Πήρα το μαχαίρι και τη μπλούζα που φορούσα και τα πέταξα σε έναν κάδο κοντά στο γήπεδο της Ριζούπολης. Μετά από μια δυο ημέρες, συνάντησα τον Χάρη και τον ενημέρωσα ό,τι είχε συμβεί. Μου είπε να πάω και να κάψω την τσάντα και το περιεχόμενό της το οποίο και έκανα.

Μετά από κάποιες ημέρες ο Χάρης μου είπε να του φέρω τις στάχτες και τα 5 ευρώ γατί την ημέρα του συμβάντος τυχαία η Ζέμπερη ζήτησε να της χαλάσει 5 ευρώ. Τα χαρτονομίσματα δεν τα είχα στην κατοχή μου. Αντί για τις στάχτες της τσάντας πήγα κάποιες τυχαίες στάχτες τις οποίες ο Χάρης μου είπε να αδειάσω σε έναν κάδο απορριμάτων και να γυρίσω να πληρωθώ. Οταν γύρισα στο σημείο, αφού πέταξα τις στάχτες ο Χάρης είχε εξαφανιστεί. Επεδίωξα να συναντήσω το αφεντικό τόσο στην Ευελπίδων όσο και στη Λουκάρεως αλλά και τις δύο φορές με απέφυγε. Το όνομα του αφεντικού δεν μπορώ να σας το αποκαλύψω τώρα, αλλά θα το κάνω μόλις αισθανθώ ασφαλής».

Δείτε επίσης: Ξυλοκόπησαν ξανά τον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη: «Να πεθάνεις φονιά» (εικόνες – video)

Δείτε επίσης: Κυνηγητό στα δικαστήρια για τον δολοφόνο της Δώρας (εικόνες – video)

Δείτε επίσης: Η μάνα της Δώρας Ζέμπερη «καρφώνει» με στυλό τον δολοφόνο της κόρης της (εικόνα)

Με πληροφορίες από Star

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Βίντεο: Star

Keywords
Τυχαία Θέματα