Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα: Προφυλακιστέος ο 16χρονος

Στις φυλακές ανηλίκων θα οδηγηθεί μετά την απολογία του, ο 16χρονος απο το Λουτράκι φερόμενος ως δράστης στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα.

Ο ανήλικος εμφανίζεται να ζητά συγγνώμη που δεν εμπόδισε όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ και δεν ειδοποίησε τις αρμόδιες αρχές.

Στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας ανηλίκων, φέρεται να διέψευσε τις κατηγορίες περί πρωταγωνιστικού ρόλου που του αποδίδουν οι δύο συγκατηγορούμενοι του, η 15χρονη κόρη του θύματος και ο 17χρονος σύντροφος της.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες υπέδειξε

τον 17χρονο συγκατηγορούμενο του ως τον δράστη του εγκλήματος.

Ο 16χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχτηκε την παρουσία του στο σπίτι της Αγίας Βαρβάρας το βράδυ της δολοφονίας, αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι συμμετείχε σε αυτή.

Όπως τόνισε άλλωστε ο συνήγορός του Θανάσης Ράπτης, εξαιτίας του φόβου και της αμηχανίας παρέμεινε με τους άλλους δύο εφήβους, αλλά μετά το συμβάν επέστρεψε στο Λουτράκι και παραδόθηκε στις αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει της ηπιότερης ποινικής μεταχείρισης που προβλέπει η νομοθεσία για τους ανηλίκους, η προφυλάκιση δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από έξι μήνες. Επιπλέον,  το ανώτατο όριο ποινής που μπορεί να επιβληθεί, ακόμα και για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, είναι οκτώ χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Πέμπτη 12/11 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η απολογία στην ανακρίτρια ανηλίκων της 15χρονης κόρης του θύματος και του 17χρονου φίλου της.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα