Διπλό μεταγραφικό «χτύπημα» από τον Ολυμπιακό – Ανακοίνωσε Καφού και Μορ

Στο… παραπέντε της λήξης της μεταγραφικής περιόδου ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε διπλό «χτύπημα». Ποδοσφαιριστής των «ερυθρόλευκων» είναι με κάθε επισημότητα ο πορτογάλος μέσος Καφού, που αφίχθη στην Ελλάδα το μεσημέρι της Παρασκευής (31/01) για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στους Πειραιώτες, προερχόμενος από τη Λέγκια.

Λίγη ώρα μετά τον Καφού, η ΠΑΕ Ολυμπιακός

ανακοίνωσε την απόκτηση και του 22χρονου γεννημένου στη Δανία αλλά διεθνή με την Εθνική Τουρκίας επιθετικού, Εμρέ Μορ. Επίσημα δανεικός ο Γκερέρο στη Λεγκανιές…

Οι δυο μεταγραφές ανακοινώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα. «Καφού καλώς όρισες στον Ολυμπιακό! / Cafú welcome to Olympiacos FC!», έγραψαν οι «ερυθρόλευκοι» στο Twitter.

Για τον συγκεκριμένο παίκτη επισήμως, λεπτομέρειες δεν ανακοινώθηκαν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Καφού υπέγραψε συμβόλαιο 3,5 ετών, ενώ η μετακίνησή του θα κοστίσει 500.000 ευρώ. Φέτος ο παίκτης, που προορίζεται για ακόμη μια λύση στο χώρο της μεσαίας γραμμής, είχε 10 συμμετοχές στο πολωνικό συγκρότημα. Ο 26χρονος Ίβηρας έχει επίσης αγωνιστεί σε Μπενφίκα, Γκιμαράες, Λοριάν και Μετς.

Ο Μορ αποκτήθηκε από τη Θέλτα ως δανεικός, με δικαίωμα εξαγοράς των δικαιωμάτων του το καλοκαίρι. Μια οψιόν που, όπως έγινε γνωστό από την πλευρά του ισπανικού συλλόγου, θα καταστεί υποχρεωτική αν ο Μορ εκπληρώσει συγκεκριμένους στόχους. Πριν από τον Ολυμπιακό, ο παίκτης αγωνίζονταν στη Γαλατασαράι, που διέκοψε το δανεισμό του.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Εμρέ Μορ είναι επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού. Ο Μορ γεννήθηκε στις 24 Ιουλίου 1997 στη Δανία, με τουρκική υπηκοότητα.

Αγωνίζεται στη θέση του ακραίου επιθετικού και στην επαγγελματική του καριέρα έχει φορέσει τις φανέλες των Νόρτζελαντ, Ντόρτμουντ, Θέλτα και Γαλατάσαραϊ.

Έχει υπάρξει διεθνής με τις ομάδες Κ17, Κ18 και Κ19 της Δανίας, ενώ τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε με την Κ21 της Τουρκίας αλλά και την ομάδα ανδρών, με την οποία μετράει 15 συμμετοχές και 1 γκολ.

Έχει στο παλμαρέ του ένα Κύπελλο Γερμανίας (2016/17) και ένα Σούπερ Καπ Τουρκίας (2019/20)».

Η Λεγκανές ανακοίνωσε το δανεισμό του Γκερέρο από τον Ολυμπιακό

Επισημοποιήθηκε ο δανεισμός του Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο από τον Ολυμπιακό στην ισπανική Λεγκανές, με τον 29χρονο επιθετικό να υπογράφει το βράδυ της Παρασκευής (31/01) συμβόλαιο έξι μηνών με το σύλλογο της Μαδρίτης, χωρίς ωστόσο να περιλαμβάνεται στη συμφωνία οψιόν αγοράς του το προσεχές καλοκαίρι.

Ο Γκερέρο, που επιστρέφει στη Λεγκανές (του Δημήτρη Σιόβα) μετά το καλοκαίρι του 2018 – όταν κι έφυγε για τον Πειραιά – θα πάρει τη φανέλα με το «9», με την ισπανική ομάδα να τον καλωσορίζει το βράδυ της Παρασκευής (31/01), μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

Ο ισπανός επιθετικός θα επιστρέψει τον Ιούλιο στους «ερυθρόλευκους», με τους οποίους δεσμεύεται με συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2021. Την φετινή σεζόν αγωνίστηκε 27 φορές με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έχοντας απολογισμό 6 τέρματα σε Super League, Κύπελλο Ελλάδας και Champions League. Πέρυσι σε 35 ματς πέτυχε 11 τέρματα.

Η ΑΕΛ πήρε δανεικό από τον Ολυμπιακό τον Μάρκοβιτς

Ο Ολυμπιακός παραχώρησε δανεικό στην ΑΕΛ τον Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς, όπως ανακοίνωσαν οι «βυσσινί». Ο νεαρός (19 ετών) σέρβος κεντρικός αμυντικός αποτελεί σημαντικό project για τους «ερυθρόλευκους», αλλά ο συναγωνισμός στην πρώτη ομάδα είναι πολύ μεγάλος και κρίθηκε σκόπιμο ο σέρβος στόπερ να πάει σε ένα σύλλογο που μπορεί να του προσφέρει χρόνο συμμετοχής.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την απόκτηση την απόκτηση με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό του διεθνούς Σέρβου ποδοσφαιριστού Svetozar Markovic. Ο Svetozar Markovic είναι 19 ετών, έχει ύψος 1,86 και αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός.

Τις σεζόν 2017-18 και 2018-19 αγωνίστηκε με τη φανέλα της Παρτιζάν Βελιγραδίου και αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2019 έναντι ποσού 1.500.000,00€, με την Παρτιζάν να διατηρεί και το 15% των δικαιωμάτων του από πιθανή μεταπώληση του.

Στην Παρτιζάν κατέγραψε 50 συμμετοχές στα 2 χρόνια παρουσίας του εκεί σε Πρωτάθλημα Σερβίας, Κύπελλο Σερβίας και αγώνες του EuropaLeague, σημειώνοντας και 4 τέρματα, ενώ φέτος με τον Ολυμπιακό αγωνίστηκε σε 2 αγώνες Κυπέλλου Ελλάδος.

Είναι εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική Σερβίας U21 και έχει συνολικά 33 επίσημες εμφανίσεις σε όλα τα ηλικιακά τμήματα της Εθνικής Σερβίας από την U16 έως την U21».

Δείτε και άλλες φωτογραφίες από τις πρώτες στιγμές των Καφού και Μορ στην Ελλάδα και στον Πειραιά:

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: intime.gr

Πηγή: Διπλό μεταγραφικό «χτύπημα» από τον Ολυμπιακό – Ανακοίνωσε Καφού και Μορ - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα