Διπλή παρέμβαση κατά των «Πρεσπών» από τη Ρωσία – «Αγνοήθηκε η βούληση των ψηφοφόρων», λέει ο Πούτιν

Η διπλή σημερινή παρέμβαση ήρθε δια στόματος του ρώσου υπουργού Εξωτερικών καθώς και του ρώσου ΠροέδρουΑιχμές κατά της εγκυρότητας του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ από τον κ. ΠούτινΛαβρόφ: Η Ρωσία έχει αμφιβολίες σχετικά με τη νομιμότητα της διαδικασίας στην ΠΓΔΜ

Με διπλή παρέμβαση επανέρχεται η Ρωσία

κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, λίγα 24ωρα μετά το αυστηρό μήνυμα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, με τo οποία την καλούσε να μην παρεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα των άλλων χωρών και δη της Ελλάδας.

Ειδικότερα, η διπλή σημερινή παρέμβαση ήρθε δια στόματος του ρώσου υπουργού Εξωτερικών καθώς και του ρώσου Προέδρου.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε λοιπόν λόγο σε συνέντευξη που παραχώρησε στην σερβική εφημερίδα Vecernje Novosti «για σχέδιο των ΗΠΑ και της Δύσης να ενισχύσουν την επιρροή τους στα Βαλκάνια».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε ειδική αναφορά στη «Μακεδονία», σημειώνοντας ότι με στόχο την προώθηση της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ «τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο για συνταγματικές αλλαγές και αλλαγή της ονομασίας της χώρας αλλά και της βάσης της μακεδονικής εθνικής ταυτότητας».

Στη συνέχεια άφησε αιχμές, αμφισβητώντας την εγκυρότητα του πρόσφατου δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ, στο οποίο μπορεί να υπερίσχυσε το «ναι» υπέρ της Συμφωνίας, αλλά τα ποσοστά συμμετοχής των πολιτών κινήθηκαν σε αρκετά χαμηλά επίπεδα.

«Αγνοήθηκε η βούληση των Μακεδόνων ψηφοφόρων, καθώς το δημοψήφισμα για την αλλαγή ονομασίας της χώρας απέτυχε, αλλά η έξωθεν πίεση συνεχίζεται», είναι το μήνυμα που επέλεξε να στείλει ο Βλάντιμιρ Πούτιν στη συνέντευξή του.

Λαβρόφ: Η Ρωσία έχει αμφιβολίες σχετικά με τη νομιμότητα της διαδικασίας στην ΠΓΔΜ

Με τη σειρά τις αμφιβολίες σχετικά με τη νομιμότητα της διαδικασίας για την αλλαγή του ονόματος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, εξέφρασε με δηλώσεις του και ο ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι μέσω του υφυπουργού Εξωτερικών Αλεξάντρ Γκρουσκό, απάντησε την Τρίτη η Ρωσία στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, δηλώνοντας ότι «δεν παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, σε ό,τι αφορά την κατάσταση στη Μακεδονία».

Keywords
Τυχαία Θέματα