Δήμητρα Ματσούκα: Θέλω να ζήσω σαν γυναίκα και όχι σαν µητέρα

Η Δήμητρα Ματσούκα σε συνέντευξή της αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα που την ήθελαν έγκυο ενώ εξομολογήθηκε αν θέλει να κάνει παιδί.

Υποδύεσαι µια πολύτεκνη γυναίκα. Μια µάνα, που -από όσο θυµάµαι- δεν έχεις παίξει µέχρι σήµερα. ∆εν έχεις εµπειρία ανάλογη. Πώς νιώθεις παίζοντας τη µάνα πολλών παιδιών;

Κουρασµένη… Χωρίς πλάκα, αισθάνοµαι την κούραση αυτού που µένει πίσω στο σπίτι για να φροντίσει επτά ανθρώπους. Η σκηνοθέτις µας, Ασπα Καλλιάνη, επέµενε σε µια ρεαλιστική δράση,

πράγµα που για την εποχή που διαδραµατίζεται το έργο είναι µια µικρή περιπέτεια. Το σίδερο, για παράδειγµα, που χρησιµοποιούσαν για να σιδερώσουν τότε είναι ασήκωτο, είναι σαν να είσαι καταδικασµένος σε καταναγκαστικά έργα.

Κάνω µια µικρή παρένθεση. Πρόσφατα διάβασα πως είσαι σε ενδιαφέρουσα και αµέσως µετά έµαθα ότι δεν ισχύει. Είναι από τις ραδιο-αρβύλες που γράφονται και σε ενοχλούν ή όχι πλέον;

Με ενοχλούν. Μα την επόµενη στιγµή, επειδή ντρέποµαι που έχω την πολυτέλεια να στενοχωριέµαι για ασηµαντότητες, όταν δίπλα µου άνθρωποι καλούνται να αντιµετωπίσουν σοβαρά προβλήµατα ζωής, τα ξεχνάω. Το συγκεκριµένο, όµως, ενόχλησε τη µαταιοδοξία µου, γιατί επιβεβαίωσε µε τον χειρότερο τρόπο το γεγονός ότι τη συγκεκριµένη ηµέρα που έβγαλαν τις φωτογραφίες το είχα παρακάνει στο φαγητό. Εκτοτε προσέχω περισσότερο.

Αλήθεια, υπάρχει στον νου σου ένα παιδί; ∆εν σε ρωτάω για το περίφηµο καµπανάκι και αν χτύπησε. Ρωτάω αν θέλεις να κάνεις ένα παιδί.

Θέλω να ζήσω σαν γυναίκα και όχι σαν µητέρα. Εξαιτίας της υπευθυνότητας που έχω ως άνθρωπος, δεν θα ήθελα παιδιά που µεγαλώνουν µε νταντάδες και γιαγιάδες, κάθε φορά που εγώ θα ήθελα να εκπληρώσω το όποιο επαγγελµατικό µου όνειρο. Άσε που θέλω προσωπικό χρόνο µε τον άντρα που επιθυµώ. Ο ρόλος της µητέρας είναι ιερός και είναι ρόλος που λίγες γυναίκες έχουν την ικανότητα να παίξουν σωστά, χωρίς εκπτώσεις… Θα φταίει σε αυτή τη θέση µου το γεγονός ότι µεγάλωσα µε µια τέλεια µητέρα, που, αν και χώρισε σε µικρή ηλικία κι ενώ η ίδια ήταν όµορφη και επιθυµητή, αφιερώθηκε αποκλειστικά στα παιδιά της, φροντίζοντας ακόµα και να δουλέψει σε δουλειά που της εξασφάλιζε την απουσία της από το σπίτι την ώρα που εµείς ήµασταν στο σχολείο και όχι σε αυτή που θα µπορούσε να κάνει βάσει των φιλοδοξιών της. Βεβαίως, όσες λείπουν από το σπίτι τους πολύ, για λόγους επιβίωσης, δικαιολογούνται, αλλά εγώ δεν µιλάω για αυτές τις περιπτώσεις. Πρέπει να υποτάξεις το Εγώ σου όταν έχεις παιδιά, αλλιώς καλύτερα να µην τα κάνεις.

Πηγή: Realnews

Keywords
Τυχαία Θέματα