Δίκη Χ.Α.: Το ότι δεν βρίσκομαι στη θέση του Παύλου Φύσσα είναι τυχαίο, είπε μάρτυρας για την επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια»

Συνεχίστηκε σήμερα Παρασκευή για 128η ημέρα η δίκη της Χρυσής Αυγής στην κατάμεστη αίθουσα, των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, με την υπόθεση της επίθεσης χρυσαυγιτών, στον αναρχικό στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα στις 30 Ιουνίου του 2008. Η δίκη διεκόπη εν μέσω χειροκροτημάτων από το κοινό, όταν ο μάρτυρας Γιώργος Μηλιαράκης έκλεισε την κατάθεσή του λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για ένα καλύτερο

κόσμο. Δε φοβηθήκαμε. Η ευθύνη μας απέναντι στους παππούδες μας, απέναντι στους ανθρώπους που πέθαναν στα κρεματόρια και στα Μακρονήσια, είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας».

Το παρόν έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, αλλά και άλλα μέλη του κόμματος. Παρούσα όπως κάθε φορά ήταν η κ. Μάγδα Φύσσα.

Στο βήμα βρέθηκαν οι μάρτυρες Ruben Rodriguez και Γιώργος Μηλιαράκης, μέλη της «Αντίπνοιας» και αυτόπτες μάρτυρες κατά την επίθεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η υπόθεση έχει τελεσιδικήσει και η καταδίκη των Βασίλειου Σιατούνη και Αθανάσιου Στράτου είναι αμετάκλητη. Σε αυτή τη διαδικασία εξετάζεται ο ρόλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κ. Rodriguez την ώρα της επίθεσης βρισκόταν στον χώρο καθώς παρέδιδε μαθήματα Ισπανικών και ο κ. Μηλιαράκης ήταν μαθητής του (σ.σ. ενήλικας).

«Δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Ο χώρος δέχθηκε επίθεση λόγω των χαρακτηριστικών του», τόνισε ο καθηγητής Ισπανικών και συνέχισε την περιγραφή του:

«Περίπου ένα τέταρτο αφότου είχε ξεκινήσει το μάθημα φάνηκε στην πόρτα ένας σωματώδης μαυροφορεμένος τύπος με κράνος. Μας κοίταξε και είπε «Θα σας γ@μήσουμε μουνόπ@να, έχετε χαιρετίσματα από τη Χρυσή Αυγή». Αυτό μεταφράζεται ως παράγγελμα έναρξης. Μόλις ακούστηκε μπήκαν μέσα 10-15 άτομα. Η επίθεση κράτησε 1 με 1,5 λεπτό, μετά ακούστηκε «Τέλος χρόνου» και αποχώρησαν συντονισμένα. Αυτό ήταν το παράγγελμα λήξης. Είχαν μαχαίρια και ένα σκεπάρνι, εμένα με πλησίασαν δύο μαχαιροβγάλτες και με μαχαίρωσαν».

Ο κ. Rodriguez έκανε λόγο για για επίθεση που παραπέμπει στα τάγματα εφόδου και την χαρακτήρισε τύπου «κομάντο».

Ο κ. Μηλιαράκης κατά την κατάθεσή του χαρακτήρισε την επίθεση «στρατιωτική» ενώ τόνισε πως έγινε «για να τρομοκρατιθεί ο κόσμος και να μην συμμετέχει στους αγώνες». Αναφερόμενος στα τραύματα που υπέστη ο ίδιος είπε:

«Δέχτηκα μια καρέκλα στο κεφάλι. Έπεσα ανάσκελα και αιμορραγούσα, δύο τρία άτομα έπεσαν επάνω μου. Δέχτηκα σφοδρή επίθεση. Έπαθα αιμορραγικό σοκ το ότι δεν βρίσκομαι στη θέση του Παύλου Φύσσα είναι τυχαίο. Μέσα στον πανικό το «τέλος χρόνου», ακούστηκε λυτρωτικό γιατί το να είσαι σε ένα χώρο 55 τετραγωνικών, τέσσερα άτομα εναντίον δέκα, τέσσερα άτομα άοπλα, που δέχονται επίθεση με τσεκούρια… Όταν βλέπεις το μαχαίρι να γυαλίζει στο μάτι σου λες τώρα τι θα γίνει. Μετά έχασα τις αισθήσεις μου. Ο πρώτος πρέπει να ήταν ο επικεφαλής, μάθαμε από τη γειτονιά, ότι έφυγαν με μηχανές με καλυμμένες πινακίδες».

Σχολιάζοντας τις κινήσεις των χρυσαυγιτών ο μάρτυρας τόνισε πως ο καθένας είχε συγκεκριμένο ρόλο, «ο ένας έσπαγε, ο άλλος μαχαίρωνε και πάει λέγοντας».

Αναφορικά με την γνώση της ηγεσίας της Χ.Α. σχετικά με την επίθεση ο κ. Μηλιαράκης δήλωσε «σίγουρος» ότι ήταν ενήμερη.

«Ο Βασίλης Σιατούνης, ένας από τους δράστες της επίθεσης ήταν μέλος της Κ.Ε. της Χ.Α. και μέλος της 8 χρόνια, στο δικαστήριο ήρθαν να τους υπερασπιστούν ο Λαγός και ο Κασιδιάρης, όλα αυτά υποδηλώνουν πως η ηγεσία ήταν ενήμερη».

Ιδιαίτερη μνεία έκανα και οι δύο μάρτυρες, όσον αφορά τις σχέσεις της Χ.Α. με την αστυνομία, ενώ παράλληλα αναφέρθηκαν σε αντίστοιχες επιθέσεις όπως εκείνη της δολοφονίας του Σαχζάντ Λουκμάν.

Η δίκη διεκόπη για την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Δανάη Κισκήρα Μπαρτσώκα

Keywords
Τυχαία Θέματα