Δίκη Siemens: 15 χρόνια κάθειρξη σε Χριστοφοράκο, Καραβέλα, Μαυρίδη

Σε δεκαπέντε χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκαν οι βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Siemens, με το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να ρίχνει «αυλαία» στη δίκη που ολοκληρώθηκε μετά από τρία και πλέον χρόνια.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του επί των ποινών για τους 22 κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι στην υπόθεση της σύμβασης 8002 μεταξύ ΟΤΕ και Siemens το 1997 και τις προεκτάσεις της, επιμερίζοντας

τις ευθύνες κάθε ενός ανάλογα με τον βαθμό εμπλοκής του.

Έτσι για τα πρώην στελέχη της γερμανικής εταιρίας και της θυγατρικής της στην Ελλάδα οι ποινές ξεκινούν από τα 7 χρόνια κάθειρξης και φθάνουν το «ταβάνι» της 15ετους κάθειρξης, όπως προβλέπει ο νέος ποινικός κώδικας.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο καταδίκασε σε κάθειρξη 15 ετών τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, που βρίσκεται στη Γερμανία, τον Χρίστο Καραβέλα, ο οποίος έχει διαφύγει και μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί και τον Πρόδρομο Μαυρίδη.

Ανάλογες ποινές επιβλήθηκαν σε γερμανούς υπηκόους άλλοτε υψηλόβαθμα στελέχη του γερμανικού κολοσσού, όπως τον Έντουαρτ Πίρερ σε 15 χρόνια, τον Τόμας Κανσουιντ 13 χρόνια, ενώ σε πρώην στελέχη του ΟΤΕ επιβλήθηκαν ποινές από 15 ως 12 χρόνια.

Αναλυτικά οι ποινές που επιβλήθηκαν από το Δικαστήριο έχουν ως εξής :

Μιχάλης Χριστοφοράκος: κάθειρξη 15
Χρήστος Καραβέλας: κάθειρξη 15 έτη
Πρόδρομος Μαυρίδης: 15 έτη
Αλέξανδρος Αθανασιάδης: 10
Έντουαρτ Πιρερ 15
Τόμας Κάνσουιντ: 13
Μίκαελ Κουτσενρόιτερ: 7
Ράιχαρντ Σίκατσεκ: 7
Βόλφανγκ Ρούντολφ: 7
Χανς Γιάγκερμαν: 7
Φρανς Ρίχτερ: 7

Από τον ΟΤΕ: Γιώργος Σκαρπέλης 15 έτη, Νικόλαος Νίντος 10, Γιώργος Αργυρόπουλος 14, Δημήτρης Γυφτόπουλος 12 έτη, Δημήτρης Κουβάτσος 14 έτη, Παναγιώτης Νικάκης 13 έτη.

Επιχειρηματίες: Γιώργος Καλδής 6, Αλέξανδρος Λέτσας 6 (τους έχει αναγνωριστεί σύννομος βίος)

Τραπεζικοί: Φάνης Λυγινός 12 έτη, Ζαν Κλοντ Όσβαλντ 14 έτη και

Μάρθα Καραβέλα 13 έτη.

Το Δικαστήριο θα εξετάσει εάν κι σε ποιους καταδικασθέντες θα χορηγηθεί ή όχι αναστολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο, αποφασίζοντας στην ουσία για το ποιοι θα πάνε φυλακή.

Πηγή: Δίκη Siemens: 15 χρόνια κάθειρξη σε Χριστοφοράκο, Καραβέλα, Μαυρίδη - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα