Δικαίωση Ολυμπιακού για το ντέρμπι, -5 βαθμοί συνολικά στον Παναθηναϊκό

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δικαίωσε τον Ολυμπιακό για όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τη διακοπή που είχαμε, κατακυρώνοντας το ματς υπέρ των «ερυθρόλευκων» και αφαιρώντας συνολικά πέντε βαθμούς από τους «πράσινους».

Σε αγώνα που σημαδεύτηκε από και επεισόδια έγινε, τελικά, δεκτή την έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός

κατά της πρωτόδικης απόφασης της (θυμηθείτε εδώ τι είχαν πει οι δυο ομάδες κατά την εκδίκαση) πειθαρχικής επιτροπής της Super League που ανέφερε πως θα παιχτούν τα τελευταία 20’ του αγώνα που είχε διακοπεί. Αυτό σημαίνει ότι οι Πειραιώτες πήραν τον αγώνα στα «χαρτιά», σε αγώνα που μέχρι τη διακοπή ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0.

Όπως είπαμε, η Επιτροπή Εφέσεων αφαίρεσε συνολικά πέντε βαθμούς από τον Παναθηναϊκό. Το -3 ήταν δεδομένο για το «τριφύλλι» μετά την πρωτόδικη απόφαση λόγω των επεισοδίων στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ και γι’ αυτό τον λόγο δεν είχε γίνει και έφεση από πλευράς Παναθηναϊκού, οπότε μετά την επιμέτρηση της ποινής για την διακοπή του αγώνα, από τους «πράσινους» αφαιρούνται συνολικά πέντε βαθμοί. Δηλαδή για τη διακοπή αφαιρέθηκαν δυο βαθμοί.

Σημειώνεται πως από τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει πρόθεση να δώσει συνέχεια στην υπόθεση καταφεύγοντας στο Διαιτητικό Δικαστήριο και άρα η εξέλιξη αυτή πρέπει να θεωρείται οριστική.

Έτσι, έχουμε και αλλαγές στον βαθμολογικό πίνακα της Super League. Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στους 69 βαθμούς παραμένοντας στην δεύτερη θέση και ο Παναθηναϊκός στους 33 βαθμούς και στην 9η. Οι «πράσινοι» βρίσκονται πέντε βαθμούς πάνω από τον ΟΦΗ που βρίσκεται στη θέση του μπαράζ παραμονής και έξι βαθμούς πάνω από τον ΠΑΣ Γιάννινα που αυτή τη στιγμή υποβιβάζεται απευθείας, αλλά δεν υπάρχει σενάριο που να… ρίχνει απευθείας το «τριφύλλι».

Η βαθμολογία της Super League σε 28 αγώνες

1. ΠΑΟΚ 74
2. Ολυμπιακός 69
————————————————————
3. ΑΕΚ 54
4. Ατρόμητος 49
————————————————————
5. Άρης 43
6. Παναιτωλικός 36
7. Πανιώνιος 35
8. Λαμία 34
9. Παναθηναϊκός 33
10. ΑΕΛ 31
11. Ξάνθη 29
12. Αστέρας Τρίπολης 29
————————————————————
13. ΟΦΗ 28
————————————————————
14. ΠΑΣ Γιάννενα 27
15. Λεβαδειακός 21
16. Απόλλων Σμύρνης 10

* Ο Παναθηναϊκός, που συνολικά έχει -11 βαθμούς, άρχισε το πρωτάθλημα με -6, και ο ΠΑΟΚ με -2.
* Από την ΑΕΚ έχουν αφαιρεθεί 3 βαθμοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα