Διερωτάται «γλυκά» ο Βορίδης: Ακόμα δεν εξοικειωθήκατε με την «αναγκαστικότητα» της βίας; (video)

Πριν από περίπου έναν μήνα, όταν σημειώθηκαν απανωτά περιστατικά αστυνομικής βίας (Βλ. Εξάρχεια, ΑΣΟΕΕ, Γκάζι), ο – όχι και τόσο αρμόδιος – υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα περιστατικά, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η επιβολή του νόμου εμπεριέχει στοιχεία αναγκαστικότητας. Το λέω γλυκά. Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας».

Έναν μήνα μετά, καταγράφονται νέα περιστατικά αστυνομικής βίας, όπως για παράδειγμα η προσαγωγή άνδρα στα Εξάρχεια, τον οποίο άνδρες των ΜΑΤ τον είχαν γδύσει και τον τραβούσαν από το εσώρουχο.

Κι αυτή τη φορά, ο υπουργός των… αγροτικών ζητημάτων αποφάσισε να «ξαναχτυπήσει» το ίδιο «γλυκά» και πάλι από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς, λοιπόν, για την αστυνομική βία και τις σχετικές εικόνες που έκαναν τον γύρο των ΜΜΕ, ο κ. Βορίδης επανέλαβε τις γνωστές του απόψεις:

«Έπρεπε να έχετε διδαχθεί ως προς αυτό μετά τη συζήτηση που είχαμε. Συναινετική βία δεν υπάρχει. Όλα τα υπόλοιπα είναι στοιχεία εξαναγκασμού. Η βία είναι υποχρεωτική, είναι αναγκαστική. Δεν έχετε εξοικειωθεί ακόμα με αυτό;».

«Όχι δεν έχω εξοικειωθεί, γιατί να εξοικειωθούμε με τη βία κ. υπουργέ;», ανταπάντησαν οι δημοσιογράφοι, με τον κ. Βορίδη να εμμένει στην άποψή του.

«Πρέπει να διδαχθεί ο εξαναγκασμός», κατέληξε χαριτολογώντας στο κλείσιμο της εκπομπής.

Το σχετικό απόσπασμα:

Πηγή: Διερωτάται «γλυκά» ο Βορίδης: Ακόμα δεν εξοικειωθήκατε με την «αναγκαστικότητα» της βίας; (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα