Διαδρομές: Το φωτογραφικό λεύκωμα 41 ανθρώπων που νίκησαν τον καρκίνο (εικόνες – video)

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζονται μέσα από ένα φωτογραφικό λεύκωμα 41 άτομα που έχουν νοσήσει από καρκίνο και έχουν ιαθείΣυγκλονίζουν οι μαρτυρίες τους

Το φωτογραφικό λεύκωμα της Μαρίας Γιαννά, με τον τίτλο «Διαδρομές», παρουσιάζει 41 ανθρώπους που έχουν νοσήσει από διάφορες μορφές καρκίνου (από καρκίνο μαστού μέχρι καρκίνο παγκρέατος) και έχουν βγει νικητές.

Το βιβλίο αυτό, ουσιαστικά αποτελεί μια πρώτη θετική προσέγγιση της νόσου, έναν αντίλογο σε όσους την αποκαλούν «επάρατη νόσο».

Οι φωτογραφιζόμενοι

πόζαραν στον φακό μπροστά από ένα μαύρο φόντο, με σκοπό να αποτυπωθεί η προσωπικότητά τους. Αν κάποιος δεν γνώριζε το θέμα της φωτογράφησης, με μια πρώτη ματιά δεν θα καταλάβαινε ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν περάσει μια σοβαρή περιπέτεια υγείας. Παρατηρώντας όμως τα πορτρέτα, και διαβάζοντας τα όσα έχει περιγράψει ο καθένας για την προσωπική του «διαδρομή» προς την ίαση, κατανοούμε την ψυχοσύνθεσή τους και διαπιστώνουμε ότι έχουν αλλάξει μετά από την νόσο, προς το καλύτερο: Είναι πιο συνειδητοποιημένοι, ευγνώμονες για τη ζωή και σίγουρα πιο δυνατοί!

Η φωτογράφος και επιμελήτρια της έκδοσης, Μαρία Γιαννά, κατά την παρουσίαση του βιβλίου

Έχουν ιδιαίτερη σημασία οι προσωπικές εξομολογήσεις, καθώς απαντούν σε ερωτήσεις όπως: «αποκομίσατε κάτι θετικό από αυτή την εμπειρία», «τί σας έδωσε δύναμη κατά τη διάρκεια της θεραπείας», «έχει αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπίζετε τη ζωή»; Έτσι, οι μαρτυρίες αυτές δίνουν ελπίδα και κουράγιο σε νέους πάσχοντες, αλλά και στους κοντινούς τους ανθρώπους που αγωνιούν για την πορεία των αγαπημένων τους. Οι αναγνώστες μπορούν να φαντάζονται την συνέχεια της δικής τους ζωής μέσα από τους φωτογραφιζόμενους που απεικονίζονται υγιείς και αισιόδοξοι για το μέλλον.

Επιπλέον, σημαντική είναι και η συμβολή διακεκριμένων επιστημόνων που ασχολούνται με τον καρκίνο, οι οποίοι έγραψαν από ένα κείμενο για την συγκεκριμένη έκδοση:

Ηλίας Αθανασιάδης, Ογκολόγος-Παθολόγος, Διευθυντής Β’ Ογκολογικής Κλινικής, νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑΕλένη Γαλάνη, Αν. Διευθυντής, Β’ Oγκολογική κλινική, νοσοκομείο MetropolitanΤζίνα Θανοπούλου, Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής ΥγείαςΔέσποινα Κατσώχη, Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, νοσοκομείο ΥγείαΚωνσταντίνος Μαυραντώνης, Χειρουργός Παχέους Εντέρου, Διευθυντής 6ης Χειρουργικής Κλινικής, νοσοκομείο ΥγείαΔημήτρης Μωραΐτης, Χειρουργός Κεφαλής -ΤραχήλουΓιώργος Τζίμας, Διευθυντής Τομέα Χειρουργικής Ηπάτος Χοληφόρων, νοσοκομείο Υγεία

Η πάντα «αισιόδοξη» Τέα μας, 7 χρόνια μετά τη δική της διάγνωση, άνοιξε την καρδιά της στο κοινό που είχε έρθει στην παρουσίαση του βιβλίου σχετικά με το πώς αντιμετώπισε τη νόσο: θαρραλέα και χωρίς να αλλάξει την καθημερινότητα της!

H Μαρία Καλυβιανάκη, που στα 25 της χρόνια διαγνώστηκε με καρκίνο και τον ξεπέρασε, μας μίλησε για την εμπειρία της: «….Ο καρκίνος με έκανε να εκτιμήσω της ζωή κάθε λεπτό που περνάει…Να είμαι ευγνώμων για όσα έχω. Όταν κερδίζεις πλέον το παιχνίδι με τον καρκίνο ανακαλύπτεις τη δύναμη της ψυχής σου…»

Keywords
Τυχαία Θέματα