Χωρίζουν ο ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρόμαν Αμπράμοβιτς και η σύζυγός του

Ο ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, και η σύντροφός του Ντάρια Ζούκοβα, ιδρύτρια μιας διάσημης γκαλερί σύγχρονης τέχνης στη Μόσχα, ανακοίνωσαν σήμερα τον χωρισμό τους έπειτα από δέκα χρόνια κοινής ζωής.

Ο 50χρονος ολιγάρχης, ο οποίος ήταν κάποτε ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Ρωσία, και η 36χρονη σύντροφός του, η οποία ίδρυσε την γκαλερί Garage στη Μόσχα, δεν έχουν ποτέ ανακοινώσει δημόσια πως έχουν παντρευτεί, όπως υποστήριζαν ορισμένα μέσα ενημέρωσης.

Η ανακοίνωση του χωρισμού τους διατηρεί το μυστήριο στο σημείο αυτό.

«Έπειτα από δέκα χρόνια μαζί, πήραμε και οι δύο τη δύσκολη απόφαση να χωρίσουμε, αλλά παραμένουμε φίλοι, γονείς και στενοί εταίροι στα προγράμματα που έχουμε αναπτύξει μαζί», γράφουν σε κοινή δήλωση που δόθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο από έναν εκπρόσωπο του Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

«Δεσμευθήκαμε να μεγαλώσουμε μαζί τα δύο παιδιά μας. Θα συνεχίσουμε επίσης να εργαζόμαστε μαζί ως συνιδρυτές του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Garage στη Μόσχα και του Πολιτιστικού Κέντρου Νέα Ολλανδία στην Αγία Πετρούπολη», προσθέτουν.
Πριν από τη σχέση του με την Ντάρια Ζούκοβα, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς είχε παντρευτεί δύο φορές και είχε αποκτήσει πέντε παιδιά.

Ανήκει στους ολιγάρχες που πλούτισαν και έγιναν υπερβολικά ισχυροί στη δεκαετία του 1990, πριν χάσουν την επιρροή τους μετά την άνοδο στην εξουσία του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Αφού έκανε περιουσία κυρίως στο πετρέλαιο (Sibneft) και το αλουμίνιο, αγόρασε το 2003 την ποδοσφαιρική ομάδα Τσέλσι και εξακολουθεί να διατηρεί συμφέροντα σε πολλούς μεταλλευτικούς ομίλους.

Το περιοδικό Forbes υπολογίζει την περιουσία του σε 9 δισεκ. δολάρια, από τα οποία πάνω από ένα δισεκ. είναι σε έργα τέχνης, γεγονός που καθιστά τον Αμπράμοβιτς τον 12ο πλουσιότερο άνθρωπο στη Ρωσία.

Από το 2000 έως το 2013, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς είχε διατελέσει κυβερνήτης και στη συνέχεια πρόεδρος της τοπικής συνέλευσης της φτωχής περιφέρειας Τσουκότκα, στη ρωσική άπω ανατολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα