Άκαρπη η σύσκεψη πολιτικών αρχηγών στην ΠΓΔΜ – «Αγκάθι» η διατύπωση του ερωτήματος στο δημοψήφισμα (video)

Θα υπάρξει νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το βράδυ της Κυριακής ή το πρωί της ΔευτέραςΈνα από τα βασικά σημεία διαφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης -που είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών- αποτελεί η διατύπωση του ερωτήματος στο δημοψήφισμα

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της ΠΓΔΜ, αναφορικά με τη διευθέτηση θεμάτων που σχετίζονται με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος

για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως δήλωσαν τόσο ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, θα υπάρξει νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το βράδυ της Κυριακής ή το πρωί της Δευτέρας.

Κατά τη σημερινή σύσκεψη εξετάστηκαν τόσο η διατύπωση του ερωτήματος στο δημοψήφισμα, όσο και η σύσταση της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής, η οποία θα είναι αρμόδια για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

«Αγκάθι» η διατύπωση του ερωτήματος

Ένα από τα βασικά σημεία διαφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης -που είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών- αποτελεί η διατύπωση του ερωτήματος στο δημοψήφισμα.

Ο Ζάεφ προτείνει την εξής διατύπωση: «Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ με την υποστήριξη της συμφωνίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας;».

Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση τονίζει ότι ένα τέτοιου είδους ερώτημα θα ήταν δελεαστικό για τους ψηφοφόρους και η συμφωνία θα μπορούσε να εγκριθεί στο δημοψήφισμα. Έτσι, επιδιώκει το ερώτημα να μην αφορά μόνο την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών και να μην συνδεθεί με την προοπτική ένταξης της χώρας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα