Χιμένεθ: Απόφαση καρδιάς να έρθω στην ΑΕΚ – Πειθαρχική δίωξη στον Μάνταλο από την ΕΠΟ

Οικογένειά του χαρακτήρισε ο Μανόλο Χιμένεθ την ΑΕΚ αμέσως μετά την υπογραφή στο νέο του συμβόλαιο, που τον «στέλνει» και πάλι σε έναν πολύ γνώριμο για εκείνον πάγκο. Πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, στον Πέτρο Μάνταλο για τον πανηγυρισμό του στο γκολ της ισοφάρισης (1-1) της ΑΕΚ

στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο ισπανός τεχνικός υπογράμμισε πως η επιστροφή στο «σπίτι του», όπως είπε, ήταν για τον ίδιο μια απόφαση καρδιάς, αλλά προετοίμασε τους οπαδούς της «Ένωσης» να μην περιμένουν… μαγικά.

«Είναι μια απόφαση καρδιάς, αλλά έχουμε να κάνουμε με μια πολύ μεγάλη ομάδα. Οπότε από την μια η καρδιά με ωθεί να έρθω, όμως ο εγκέφαλος λέει πως ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα και θα πρέπει να δουλέψουμε. Ελπίζουμε πως τα πράγματα θα πάνε καλά.

Δεν έχω κάποιο φάρμακο άμεσο, ούτε μαγικό ραβδάκι. Εγώ θέλω να κερδίζω πάντα, αλλά αυτό δεν είναι πάντα πιθανό. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί, είναι να δώσουμε την μάχη μας, τον καλύτερο μας εαυτό, για να τιμήσουμε αυτή την μεγάλη ομάδα.

Αισθάνομαι σαν να έρχομαι στο σπίτι μου, σαν να βρίσκομαι στην οικογένεια μου. Θέλω να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό και να μην απογοητεύσουμε κανέναν. Το ποδόσφαιρο είναι πάντα ποδόσφαιρο. Από εδώ και πέρα, δουλειά, δουλειά και επίσης έρωτα γιατί αυτή την ομάδα την έχω στην καρδιά μου», είπε ο Μανόλο Χιμένεθ.

Δείτε το βίντεο – αφιέρωμα της ΑΕΚ στον ισπανό τεχνικό:

Όσον αφορά στην πειθαρχική δίωξη στον Πέτρο Μάνταλο, ο αρχηγός της ΑΕΚ θα απολογηθεί αύριο και κινδυνεύει με τιμωρία μίας αγωνιστικής.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Από τον Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων ασκήθηκε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος του ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΑΕΚ Πέτρου Μάνταλου για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 10 παρ.1 περ. α Ι, και παρ. 5 στ, περ. β του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

«Δεν έκανε χειρονομία ο Μάνταλος, απλά πέρασε μπροστά από τον Βιεϊρίνια»

Απορία προκάλεσε, πάντως, στους παίκτες της ΑΕΚ η κλήση του Πέτρου Μάνταλου από τον αθλητικό δικαστή, για χειρονομία στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε ένα απόσπασμα 3-4 δευτερολέπτων τη στιγμή της ισοφάρισης του Πόνσε, που δείχνει τον Μάνταλο να πανηγυρίζει έντονα περνώντας μπροστά από τον Βιεϊρίνια.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ επικοινώνησε με τον Πασχαλάκη και του ζήτησε να μεταφέρει στον πορτογάλο «κάπτεν» του ΠΑΟΚ ότι δεν έχει κάνει χειρονομία και ότι απλώς περνάει από μπροστά του πανηγυρίζοντας. Άλλωστε, οι δύο αρχηγοί βρέθηκαν και στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα, ενώ φωτογραφήθηκαν μαζί με φιλάθλους έξω από το γήπεδο, όπου έκαναν πλάκα.

Με άλλα λόγια, δεν υπήρχε τίποτα που να μαρτυρά ότι υπάρχει κάποια ένταση μεταξύ τους, μέχρι την εμφάνιση αυτού του αποσπάσματος που θυμίζει περισσότερο GIF από αυτά που χρησιμοποιούνται ευρέως στα social media, παρά βίντεο που αποδεικνύει συγκεκριμένη συμπεριφορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα