Μπάσκετ: Κράτησε Γκος ο ΠΑΟΚ – Επένδυση… της ΑΕΚ με Μακρή

Παίκτης του ΠΑΟΚ και τη νέα αγωνιστική περίοδο θα είναι ο Φιλ Γκος, μετά και την ανακοίνωση που εξέδωσε η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ, αναφέροντας: «Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον Αμερικανό καλαθοσφαιριστή Phillip Alexander Goss. O πρώτος

σκόρερ της ομάδας μας, θα είναι εδώ και για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 για να συνεχίσουμε μαζί όλα αυτά που ξεκινήσαμε πέρσι.
Ο Φιλ Γκος γεννήθηκε στις 7 Απριλίου του 1983 στο Temple Hills του Maryland, έχει ύψος 1.88 και αγωνίζεται στις θέσεις των γκαρντ.
Αποφοίτησε από το κολέγιο του Drexel (2001-2005) και στη διάρκεια της μεγάλης επαγγελματικής του καριέρας στην Ευρώπη αγωνίστηκε στην Ολλανδία (τη σεζόν 2005-2006 με τους Polynorm Giants), την Τουρκία (2006-2007 με την Beykozspor), Ισραήλ (Ironi Ashkelon το 2007), Πολωνία (AZS Koszalin το 2008), Ιταλία (Rimini τη σεζόν 2008-2009, Scafati τη σεζόν 2009-2010, Varese τη σεζόν 2010-2011, αλλά και το 2012, Virtus Roma τη διετία 2012-2014, Reyer Venezia για δύο σεζόν 2014-2016 και Brindisi τη σεζόν 2016-2017) και για μερικούς μήνες στη Γαλλία (Asvel Vileurbanne το 2012).
Ο Phil Goss ήρθε στον ΠΑΟΚ στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου και με την παρουσία του άλλαξε ουσιαστικά την εικόνα της ομάδας, έχοντας καθοριστικό ρόλο στην πορεία του ΠΑΟΚ ως το τέλος της σεζόν, με την πρόκριση στους «16» του BCL και την κατάκτηση της 3ης θέσης στην Basket League.
Στα 38 επίσημα παιχνίδια που αγωνίστηκε με τον ΠΑΟΚ (σε πρωτάθλημα και BCL), ο Phil Goss είχε 12,9 πόντους (80,4% στις βολές, 46% στα δίποντα, 41,5% στα τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 3 ασσίστ και 1,5 κλέψιμο, με μέσο όρο συμμετοχής περίπου τα 27 λεπτά ανά αγώνα.

****
Η ΚΑΕ ΑΕΚ συνέχισε τις επενδύσεις της σε ανερχόμενους Έλληνες παίκτες, υπογράφοντας αυτή τη φορά τον 15χρονο φόργουορντ Αργύρη Μακρή.
«Η ΑΕΚ B.C. ανακοινώνει, ότι συνήψε συμφωνητικό συνεργασίας με ακόμη έναν παίκτη προς ενίσχυση των Τμημάτων Υποδομής της. Πρόκειται για τον Αργύρη Μακρή (15 χρ., 1μ95), ο οποίος υπέγραψε σήμερα (20/07) στα Γραφεία της «Βασίλισσας». Ο νεαρός φόργουορντ αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στον Ηλυσιακό, ενώ έχει συμμετοχές στα κλιμάκια της ΕΣΚΑ, και πρόκειται να ενταχθεί στην Ομάδα Παίδων υπό τις οδηγίες του Βαγγέλη Τσεπέλη», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της «Ένωσης».

****

Στον Ηλυσιακό θα παραμείνει και τη νέα χρονιά ο Αντώνης Φώτσης-όπως ανακοινώθηκε-και θα αποτελέσει τον ηγέτη της στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής.
Η σχετική ανακοίνωση: «Στην ομάδα μας παραμένουν και τη νέα χρονιά οι Αντώνης Φώτσης, Αντώνης Αντωνόπουλος, Χρήστος Αγγελόπουλος, Χρήστος Κουρκουτσάκης και Μαρίνος Φουστέρης».

Να θυμίσουμε ότι παρουσία πολλών αστέρων του ελληνικού μπάσκετ, ο δήμος Ζωγράφου τίμησε, τον περασμένο μήνα, τον Αντώνη Φώτση, δίνοντας το όνομά του στο κλειστό γυμναστήριο των Ιλισίων. Ο βετεράνος άσος, πάντως, δεν σκοπεύει να «συνταξιοδοτηθεί». Το περασμένο καλοκαίρι αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό και πήρε την μεγάλη απόφαση να γυρίσει στην ομάδα που τον ανέδειξε και να ενισχύσει τον Ηλυσιακό.

Ο Προμηθέας Πατρών ανακοίνωσε Ρίον Μπράουν

Παίκτης του Προμηθέα θα είναι τη νέα σεζόν ο Ρίον Μπράουν. Ο Αμερικανός γκαρντ αποτελεί το πέμπτο μεταγραφικό απόκτημα των Πατρινών μετά τους Κατσίβελη, Κασελάκη, Μέιερ και Τσαϊρέλη.
Η σχετική ανακοίνωση: «H KAE Προμηθέας Πάτρας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Rion Brown και τον καλωσορίζει στην οικογένεια του Συλλόγου. Ο Ρίον Μπράουν, γεννημένος στη Georgia των ΗΠΑ την 3/9/1991, αγωνίζεται ως guard κι έχει ύψος 1,98. Μετά την αποφοίτησή του απο το Miami University, ήρθε στην Ευρώπη, όπου αγωνιστηκε κατα σειρά στο Βέλγιο (Μπρουσέλ, 2014-15 & 2015-16),στο Ισραήλ (Χάποελ Τελ Αβίβ, 2014-15), στην Φινλανδία (Κατάγια, 2016-17) ενώ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, αγωνίστηκε στην Γαλλία με τα χρώματα της JDA Dijon Basket, με την οποία είχε μέσο όρο 12,6 πόντους, 2.8 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ».

Στη Κύμη ο Μπολντς

Η Κύμη ανακοίνωσε την απόκτηση του Ντεμάριους Μπολντς, που είχε κάνει καριέρα σε Λαύριο και Απόλλωνα Πατρών. Ο 34χρονος γκαρντ αποτελεί το πέμπτη φετινό απόκτημα για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη μετά τους Πουλιανίτη, Τουτζιαράκη, Κάμφορ και Ουάσινγκτον.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η ΚΑΕ Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης ανακοινώνει την συμφωνία της με τον Αμερικάνο αθλητή Demarius Bolds, ο οποίος την σεζόν 2018/19 θα αγωνίζεται με την φανέλα της ομάδας μας.

Ο Bolds είναι 34 ετών, γεννημένος στις 6 Μαΐου του 1984, έχει ύψος 1.93 μ. και αγωνίζεται κυρίως ως shooting guard. Βασικό αγωνιστικό του γνώρισμα είναι η ικανότητα στο σκοράρισμα, γεγονός που έχει αποδείξει εμπράκτως στις τρεις σεζόν που έχει αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, η πρώτη του γνωριμία με την χώρα μας έγινε την σεζόν 2013/14 όταν και έπαιξε στο Απόλλωνα Πατρών, έχοντας 15,4 πόντους κατά μ.ο. Δύο χρόνια μετά επέστρεψε στην χώρα μας για λογαριασμό του Λαυρίου και στα 16 παιχνίδια που αγωνίστηκε σημείωνε κατά μ.ο. 15,9 πόντους. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις οδήγησαν την επόμενη σεζόν στην ανανέωση του συμβολαίου του με το Λαύριο, όπου και συνέχισε να δείχνει τις επιθετικές του αρετές(11,2 πόντους μ.ο.).

Για αυτήν λοιπόν την επιθετική του δεινότητα αποφάσισε ο κόουτς Καστρίτης να τον εντάξει στο αγωνιστικό δυναμικό της Κύμης, συνεχίζοντας σε συνεργασία με την διοίκηση της ΚΑΕ την διαδικασία διαμόρφωσης του ρόστερ της ομάδας ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν. Να θυμίσουμε ότι έχουν ήδη αποκτηθεί πέντε παίκτες σε αυτήν την μεταγραφική περίοδο, o Roderick Camphor, ο Devaughn Washington, ο Στέλιος Πουλιανίτης, ο Σταύρος Τουτζιαράκης και τώρα ο Demarius Bolds».

Κράτησε Νίξον το Λαύριο…

Το Λαύριο ανακοίνωσε πως ο Τζαμάλ Νίξον θα συνεχίσει στην ομάδα για άλλη μία σεζόν.
Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση της ΚΑΕ:
«ΗΓΕΤΗΣ που κερδίζει, δεν αλλάζει.
Η ΚΑΕ «Λαύριο» ανακοινώνει με μεγάλη χαρά, την ανανέωση της συνεργασίας με τον Τζαμάλ Νίξον για έναν ακόμη χρόνο!
Ο Αμερικανός γκαρντ, θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα της ομάδας μας και να την καθοδηγεί εντός του παρκέ, για τέταρτη συνεχόμενη (!) χρονιά, με ένα μόλις μικρό «διάλειμμα» τη δεύτερη σεζόν του Λαυρίου στην Α1!
Ο Λαυριώτης, πια, Νίξον, παρά τις ουκ ολίγες προτάσεις που είχε στη διάθεση του, έδωσε τα χέρια με τον Πρόεδρο της ΚΑΕ, Γιάννη Ψαρράκη και θα παραμείνει στο Λαύριο για μια ακόμη χρονιά, τουλάχιστον.
Η σχέση ζωής άλλωστε που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στον Αμερικανό και την ομάδα, φαίνεται πως έχει ακόμη πολλά κεφάλαια.

Την περσινή «μαγική» σεζόν για την ομάδα μας, ο Τζαμάλ Νίξον είχε κατά μέσο όρο 10,7 πόντους, 2 ριμπάουντ, 3,5 ασίστ και 1 κλέψιμο, αποτελώντας έναν από τους θεμέλιους λίθους της σπουδαίας πορείας του Λαυρίου και φυσικά της καθιέρωσης του, στα μεγάλα σαλόνια!
Η παραμονή του Νίξον, ήταν βασική επιθυμία του κόουτς Σερέλη, ο οποίος βλέπει στο πρόσωπο του Αμερικανού τον πλέον κατάλληλο για την πραγματοποίηση των πλάνων του μέσα στο γήπεδο.
Η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία της ΚΑΕ συνεχίζουν την προσπάθεια για τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικότατου ρόστερ».

Στο Λαύριο και ο Μιλόσεβιτς

Στα ελληνικά παρκέ θα συνεχίσει να… ιδρώνει για πέμπτη διαδοχική σεζόν ο Μίλαν Μιλόσεβιτς, καθώς επισημοποιήθηκε η απόκτησή του από το Λαύριο. Η νέα του επαγγελματική «στέγη» θα αποτελέσει την τρίτη ομάδα της Α1 Ανδρών που θα εκπροσωπήσει ο Βόσνιος φόργουορντ, μετά την ΑΕΚ (2014-17) και τον Προμηθέα Πατρών (2017-18). Πέρυσι, μάλιστα, με τους Αχαιούς πραγματοποίησε ακόμη μία «γεμάτη» σεζόν με μέσο όρο σε 21 αγώνες 12.5 πόντους, 5.7 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ, 0,4 κλεψίματα και 1.4 λάθη.
Η ανακοίνωση του Λαυρίου: «Η ΚΑΕ «ΛΑΥΡΙΟ» ανακοινώνει την απόκτηση του Milan Milošević και τον καλωσορίζει στην μεγάλη αθλητική μας οικογένεια!
Ο 32χρονος (ύψους 2,05) Βόσνιος forward την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στον Προμηθέα Πάτρας με Μ.Ο.: 12,6 πόντους – 5,7 ριμπάουντ – 1,4 ασίστ.
Οι διεργασίες για την ενίσχυση του φετινού ρόστερ κορυφώνονται με την Διοίκηση και τον προπονητή να εργάζονται αδιάκοπα με στόχο τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου που θα κάνει υπερήφανους τους φιλάθλους του Λαυρίου!
Οι ομάδες στις οποίες έχει αγωνιστεί ο «Μίνια»: 2003-2005 Χερτσέγκοβατς (Βοσνία), 2005-2008 Σλόμποντα (Βοσνία), 2008-2009 Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), 2009-2010 Μπόσνα (Βοσνία), 2010 Kεραυνός (Κύπρος), 2011-2013 Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο), 2013-2014 Ζλάτορογκ (Σλοβενία), 2014-2017 ΑΕΚ, 2017-2018 ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Π.».

ΝΒΑ-Ντάλας Μάβερικς: Υπέγραψε το νέο συμβόλαιο ο Νοβίτσκι

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι υπέγραψε το συμβόλαιο ανανέωσης της συνεργασίας του με τους Μάβερικς και θα αγωνιστεί στο ΝΒΑ και την περίοδο 2018-19 για να γίνει ο πρώτος στα χρονικά που αγωνίζεται επί 21 διαδοχικές σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου. Ο 40χρονος Γερμανός σούπερ σταρ υπέγραψε το νέο συμβόλαιο του, έναντι πέντε εκατ. δολαρίων.

Ο Νοβίτσκι αγωνίστηκε σε 77 παιχνίδια την περασμένη σεζόν και είχε, κατά μέσο όρο στο ενεργητικό του, 12 πόντους και 5.7 ριμπάουντ. Συνολικά στην πολυετή καριέρα του στην ομάδα του Ντάλας ο Γερμανός έχει σημειώσει 31.187 πόντους, έκτος στην ιστορία του ΝΒΑ, 232 μόλις πόντους πίσω από τον θρυλικό, Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, και 149 πάνω από τον «βασιλιά», ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Τη σεζόν 1998-99 ο Ντιρκ Νοβίτσκι φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα των Μάβερικς, μετά την επιλογή του, από τους ίδιους, στο Νο9 του ντραφτ του 1998. Το 2011 ήταν η μεγάλη στιγμή για τους Μαβς, όταν με τη βοήθειά του κατέκτησαν το πρωτάθλημα. Ο Νοβίτσκι είχε αναδειχθεί MVP, ενώ μέχρι σήμερα έχει οδηγήσει την ομάδα του Ντάλας σε 15 παρουσίες στα πλέι οφ στις 20 συνολικά σεζόν του.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/sdna.gr

Keywords
ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, μπασκετ, καε παοκ, καε αεκ, νέα, καε, alexander, hills, roma, γαλλια, phil, basket, league, εσκα, καλοκαιρι, kae, georgia, ηπα, miami, μαΐου, washington, λαυριο, milan, forward, κυπρος, σλοβενία, νβα, σταρ, mvp, παναθηναικος, γερμανος, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, βελγιο, ηγεσια, ηπα, ισραηλ, ιταλια, καριερα, νβα, ολλανδια, παιχνιδια, σταρ, υψος, χρωματα, basket, mvp, αγωνες, απε, βετερανος, βοηθεια, γεγονος, γινει, γηπεδο, γνωριμια, γραφεια, δημος, διοικηση, δειχνει, δυναμικο, εγινε, ενημερωση, επενδυσεις, επιθυμια, εσκα, ετων, ευρωπη, ζωγραφου, ζωης, εικονα, καε παοκ, καε, καε αεκ, κυμη, λαθη, λαυριο, μαΐου, μηνες, μιλαν, μικρο, νιξον, νοβιτσκι, ομαδα, οικογενεια, ονομα, ουσιαστικα, πεμπτη, πολωνια, ρολο, σεζον, συγκεκριμενα, σειρα, σουπερ, τουρκια, τριτη, φυσικα, φινλανδια, φορα, χρηστος, χρονικα, χαρα, alexander, ελληνικα, εμφανισεις, ερυθρος αστερας, φωτσης, forward, phil, georgia, hills, χωρα, kae, κλειστο, league, miami, milan, ομαδες, washington, roma, ουασινγκτον, θεσεις, χερια
Τυχαία Θέματα