Αβραμόπουλος: Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την καταπολέμηση των δικτύων διακινητών

“Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς την Ιταλία, η οποία έχει επιδείξει θάρρος, ισορροπία και μεγάλο πνεύμα πρωτοβουλίας, στην αντιμετώπιση με ανθρωπισμό και γενναιότητα, τα προβλήματα που συνδέονται με το μεταναστευτικό φαινόμενο”, τόνισε ο ευρωπαίος επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

“Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε, με αλληλεγγύη και υπευθυνότητα, με τις ιταλικές αρχές για την καταπολέμηση των δικτύων

των διακινητών και για να εγγυηθούμε αξιοπρεπή μεταχείριση σε όλους τους μετανάστες”, πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος διαβεβαιώνοντας ότι “η σύσταση της Task Force που αποφασίστηκε με την ευκαιρία της συνόδου κορυφής μεταξύ Ε.Ε και Αφρικανικής Ένωσης στο Αμπιτζάν, θα συμβάλει στο να βοηθηθούν σημαντικά οι μετανάστες στη Λιβύη”.

“Αποτελεί αναμφισβήτητα ένα σημαντικό βήμα προόδου στην κοινή μας δέσμευση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού φαινομένου κατά μήκος της διαδρομής της Κεντρικής Μεσογείου” τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Όπως μεταδίδει το ANSA η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα διαθέσει 3,7 δισ. σε επιπλέον δάνεια για έργα που αφορούν στην αντιμετώπιση των οικονομικών αναγκών των προσφύγων, των μεταναστών και των κοινοτήτων που τους φιλοξενούν, δίνοντας μια στρατηγική απάντηση στα βασικά αίτια της μετανάστευσης και συμβάλλοντας στο σχέδιο εξωτερικών επενδύσεων της Ε.Ε. Συμφωνήθηκε από το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με βάση μια μεσοπρόθεσμη αναθεώρηση του προγράμματος δανείων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων προς τρίτες χώρες. Το όριο της συνολικής χρηματοδότησης με βάση τις εγγυήσεις της Ε.Ε ανέρχεται σε 5,3 δισεκατομμύρια.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αβραμόπουλος,avramopoulos