Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης: 36 τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας – Από εργαζόμενο μεταδόθηκε ο ιός

Τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης ανέρχονται σε 36, ενώ η διασπορά του κορονοϊού στο γηροκομείο έγινε από εργαζόμενο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος επισκέφθηκε εκτάκτως τον χώρο σήμερα Τετάρτη 12 Αυγούστου.

Ο καθηγητής συνοδευόταν από τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου καθώς και τον καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας στην Α Παθολογική Κλινική του «ΑΧΕΠΑ» Συμεών Μεταλλίδη.

Όπως είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την έξοδό του από το γηροκομείο, ο ιός φαίνεται να μεταδόθηκε από

εργαζόμενο, καθώς άτομο του περιβάλλοντός του είχε πάει σε συναυλία στη Χαλκιδική.

Είπε, ακόμα, ότι τα κρούσματα στο γηροκομείο ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 36, εκ των οποίων οι 33 είναι ηλικιωμένοι και οι 3 εργαζόμενοι.

Ο κ.Τσιόδρας, έκανε γνωστό ότι χαιρέτησε έναν έναν τους τρόφιμους του γηροκομείου, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ όσοι είναι θετικοί στον ιό θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο της πόλης.

Επτά ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» με την κατάσταση της υγείας τους να είναι επιβαρυμένη καθώς πάσχουν και από υποκείμενα νοσήματα. Ένας όγδοος επίσης μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο, την ίδια ώρα που στον οίκο είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της ιχνηλάτισης.

Διασωληνώθηκε 27χρονη γιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Θλιβερή επιβεβαίωση των συστάσεων των επιστημόνων ότι οι νέοι δεν είναι άτρωτοι στον κορονοϊό αποτελεί η είδηση ότι μία 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός χειρουργικής διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας λόγω COVID-19.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η 27χρονη εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα κορονοϊού, όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη Χαλκιδική.

Την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων εξέφρασε νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Εάν δούμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που δίνει ο ΕΟΔΥ, υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός κρουσμάτων που είναι ορφανά κι αυτός ο αριθμός διαρκώς αυξάνεται. Το άλλο ποιοτικό χαρακτηριστικό που μας ενδιαφέρει είναι οι διασωληνωμένοι, στους οποίους είδαμε έναν τριπλασιασμό μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες. Εάν δούμε ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων φτάνει σε εξαιρετικά μεγάλους αριθμούς, για παράδειγμα στους 150, είναι σίγουρο ότι θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα», είπε.

Όπως τόνισε, «αναμένουμε μια σταθεροποίηση από το τέλος της εβδομάδας βάσει των μέτρων που ελήφθησαν τις τελευταίες 10 ημέρες με τη γενίκευση της μάσκας. Αν παραμείνουμε κάτω από 200 κρούσματα και δε δούμε 250-300 κρούσματα, είμαστε σε καλό επίπεδο».

Βίντεο: GrTimes

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα