«Αστακός» η Αθήνα για το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό – Περίπου 2.000 αστυνομικοί στον δρόμο

Τα μέτρα θα είναι δρακόντεια, καθώς θα συμμετέχουν συνολικά 1.800-2.000 αστυνομικοίDrone της αστυνομίας και ελικόπτερα θα μεταδίδουν συνεχώς εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑΘα τοποθετηθούν «φραγμοί» με κλούβες των ΜΑΤ ανάμεσα στη συγκέντρωση και στην αντισυγκέντρωση που θα γίνει στα ΠροπύλαιαΈκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Εντείνονται οι προετοιμασίες της αστυνομίας, ενόψει του συλλαλητηρίου της Κυριακής (20/1) ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, τα μέτρα θα είναι δρακόντεια, καθώς θα

συμμετέχουν συνολικά 1.800-2.000 αστυνομικοί από Υπηρεσίες Τάξης και Ασφάλειας.

Drone της αστυνομίας και ελικόπτερα θα μεταδίδουν συνεχώς εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Θα τοποθετηθούν «φραγμοί» με κλούβες των ΜΑΤ ανάμεσα στη συγκέντρωση και στην αντισυγκέντρωση που γίνεται στα Προπύλαια για να μην συναντηθούν οι δύο πλευρές.

Τα λεωφορεία θα αποβιβάζουν από την Νότια Ελλάδα τους διαδηλωτές στο Συγγρού-Φιξ και από Βόρεια Ελλάδα στην Κατεχάκη. Από εκεί τα λεωφορεία θα αποχωρούν για τους χώρους στάθμευσης σε ΟΑΚΑ, μπάντμιντον και ΣΕΦ.

Οι διαδηλωτές θα μπορούν να προωθηθούν από εκεί μέσω ΜΕΤΡΟ σε σταθμούς όπως Ακρόπολη, Ευαγγελισμός και Μοναστηράκι, καθώς θα κλείσει ο Σταθμός ΜΕΤΡΟ Συντάγματος. Στην τελική σύσκεψη -που θα γίνει αύριο- θα αποφασιστεί ποιοι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ θα κλείσουν και ποιοι όχι, ωστόσο αυτές είναι οι έως τώρα εκτιμήσεις.

Τα λεωφορεία θα προωθούνται και πάλι με συνοδεία από τα διόδια και τις εισόδους της πόλης με περιπολικά και όχι μαζικά.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Παράλληλα, θα ισχύσουν και έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σύμφωνα με την αστυνομία, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Ειδικότερα, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση από σήμερα, στις 22:00, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία από αύριο, στις 6:00, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες που θα επικρατούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα