Αποτροπιασμός για τη μαζική σφαγή φαλαινών και δελφινιών στα Νησιά Φερόε – Έγινε ξανά κόκκινη η θάλασσα (video)

Οι κάτοικοι στα Νησιά Φερόε έκαναν.. πράξη και φέτος το αποτρόπαιο και βάναυσο παραδοσιακό έθιμο, με το αίμα δεκάδων θηλαστικών να βάφει κόκκινη τη θάλασσα.

Σύμφωνα με οργανώσεις προστασίας της θαλάσσιας ζωής, οι κάτοικοι έσφαξαν 50 φάλαινες «πιλότους» και 20 δελφίνια στο πλαίσιο αυτό του εθίμου που προκαλεί οργή. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές στα 18 νησιά που συναποτελούν τα Φερόε από την αρχή του έτους έχουν θανατωθεί πάνω από 500 κοίτη. Και αυτό παρότι τα Νησιά Φερόε υπάγονται στη Δανία, είναι ένας ευρωπαϊκό κράτος με την ανάλογη νομοθεσία για την προστασία της θαλάσσιας ζωής.

Έτσι,

είχαμε λουτρό αίματος για μία ακόμα χρονιά στις νήσους Φερόες, όπου η θάλασσα βάφτηκε και φέτος κόκκινη από το αίμα δεκάδων φαλαινών και δελφινιών που έπεσαν θύματα της «παραδοσιακής» σφαγής από τους ψαράδες της περιοχής.

Παρά την παγκόσμια κατακραυγή και την έντονη αντίδραση ακτιβιστών και φιλοζωικών οργανώσεων για άμεση παύση της βίαιης αυτής πρακτικής, το έθιμο που λέγεται «Grindadráp» τηρήθηκε για άλλη μία χρονιά.

Οι εικόνες από τους ψαράδες που σφάζουν στον λαιμό τα ζώα, αφήνοντάς τα νεκρά στην ακτή, μέχρι όλο το αίμα τους να τρέξει στη θάλασσα, έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας ανατριχίλα και οργή.

A centuries-old tradition of KILLING WHALES in Denmark’s Faroe Islands lives on #GRINDADRÁP pic.twitter.com/6iCQ9cUo8F

— In the NOW (@IntheNow_tweet) 21 Ιουνίου 2017

The Faroese whalers have struck again, this time killing 61 pilot whales, including infants and pregnant females. The 5th grind this year took place in Hvalba The whales were spotted late yesterday evening and were slaughtered during the night. #Grindadrap #VisitFaroeIslands pic.twitter.com/TmtFcgJoZj

— SeaShepherd_LA (@SeaShepherd_LA) 27 Μαΐου 2019

Faroe Islands – The hunts, called grindadráp in Faroese, are non-commercial and are organized on a community level;anyone can participate. Animal-rights groups criticize the hunt as being cruel and unnecessary.
45 pilot whales killed on 12 May 2019. Total so far this year – 256. pic.twitter.com/UyPYxgHLJ2

— Audrone (@audronebkd) 13 Μαΐου 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα