Αποκαλύψεις «φωτιά»: Στα ταμεία της ΧΑ ένα εκατ. ευρώ «μαύρα» από ευρωβουλευτές (video)

Ως ένα «κλειστό κλαμπ» χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή το πρώην μέλος της και εν ενεργεία ευρωβουλευτής, Ελευθέριος Συναδινός, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ προχώρησε σε αποκαλύψεις «φωτιά» για τη δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Αναλυτικότερα, ο Ελευθέριος Συναδινός κατήγγειλε την οικογενειοκρατία που επικρατεί στη Χρυσή Αυγή,

καθώς όπως αποκάλυψε, ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει διορίσει αρκετά άτομα από την οικογένειά του ως συμβούλους, επιστημονικούς συνεργάτες κτλ.

Ωστόσο, ο Ελευθέριος Συναδινός αποκάλυψε και την οικονομική δράση της ηγεσίας του νεοναζιστικού μορφώματος, το οποίο – μετά το κόψιμο της χρηματοδότησης – υποχρέωσε τους ευρωβουλευτές του να καταθέτουν στο κόμμα 4.000 ευρώ μηνιαίως και στους συνεργάτες των ευρωβουλευτών 1.000 ευρώ.

Έτσι, μπορεί οι παραπάνω ενέργειες να είναι παράνομες, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να απασχολούσε τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος ζητούσε τα χρήματα αυτά να καταβληθούν ακόμα και «μαύρα».

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο πρώην χρυσαυγίτης, στα ταμεία της ΧΑ έχουν κατατεθεί συνολικά 1.000.000 ευρώ από ευρωβουλευτές και συνεργάτες, τα οποία υποτίθεται ότι προορίζονταν για… κοινωνικό έργο, χωρίς ωστόσο να ξέρει κανείς πού κατέληξαν.

Σε άλλο σημείο, ο Ελευθέριος Συναδινός παραδέχθηκε την ηθική, κοινωνική και οικονομική εκμετάλλευση του ονόματος του Γ. Φουντούλη και του θανάτου του γιου του.

Παράλληλα, αναφερόμενος στον Γιάννη Λαγό, σημείωσε ότι αν εκλεγεί ευρωβουλευτής, μπορεί να καταφέρει να αποδράσει από την Ελλάδα, υπερβαίνοντας την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που του έχει επιβληθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα