Απειλές Τουρκίας: Ενδέχεται να αφήνουμε 15.000 πρόσφυγες στην Ευρώπη κάθε μήνα

Νέες απειλές από την πλευρά της ΤουρκίαςΗ Γερμανία αναφέρει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις αναστολής της συμφωνίας Ε.Ε.-ΤουρκίαςΟ υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε την Ευρώπη ότι δεν βοηθάει την Τουρκία να ενταχθεί στο μπλοκ

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών προειδοποίησε ότι η Τουρκία ενδέχεται να αφήνει να φεύγουν για την Ευρώπη 15.000 πρόσφυγες κάθε μήνα.

Η Άγκυρα και οι Βρυξέλλες πριν από σχεδόν ένα χρόνο, στις 18 Μαρτίου, υπέγραψαν μια συμφωνία που μείωσε σημαντικά

τη ροή μεταναστών από την Τουρκία προς την Ευρώπη.

Γερμανικές πηγές αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Άγκυρα έχει αναστείλει την εν λόγω συμφωνία, παρ’ όλο που βρίσκεται τώρα σε τεντωμένο σχοινί, λόγω της διπλωματικής κρίσης από το μπλοκάρισμα της ομιλίας υπουργών στην Ευρώπη λίγο πριν το τουρκικό δημοψήφισμα.

O υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας όμως, φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη.

«Αν θέλετε, θα μπορούσαμε να ανοίξουμε το δρόμο για 15.000 πρόσφυγες που δεν στέλνουμε κάθε μήνα και να τινάξουμε στον αέρα την Ευρώπη» δήλωσε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού σε ομιλία του αργά την Πέμπτη, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Προσπαθούν να ολοκληρώσουν το έργο που δεν τελείωσαν. Ποιος το κάνει αυτό; Η Ολλανδία και η Γερμανία» δήλωσε ο Σοϊλού.

Κατηγόρησε επίσης, την Ευρώπη πως απέτυχε να βοηθήσει την Τουρκία να ενταχθεί στο μπλοκ και δεν βοηθά στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας.

«Ευρώπη… έχεις τόσο θάρρος…; Να σας υπενθυμίσουμε πως δεν μπορείτε να παίζετε παιχνίδια στην περιοχή και να αγνοείται την Τουρκία» πρόσθεσε.

Η ΕΕ είχε πει ότι αναμένει από την Τουρκία να συνεχίσει να εφαρμόζει τη συμφωνία, η οποία έχει μειώσει δραστικά τους αριθμούς των προσφύγων που περνούν παράνομα στην Ευρώπη μέσω του Αιγαίου Πελάγους.

(ΑΠΕ/ΜΠΕ, AFP)

Keywords
Τυχαία Θέματα