Απάντηση Ξανθού σε Κικίλια: Το κόστος περίθαλψης αλλοδαπών δεν επιβαρύνει τους έλληνες

Το κόστος περίθαλψης των Ευρωπαίων και των κατοίκων τρίτων χωρών που επισκέπτονται τη χώρα μας δεν επιβαρύνει τους έλληνες φορολογούμενους, αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Υγείας του κόμματος Ανδρέας Ξανθός.

Ο κ. Ξανθός απάντησε στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για το σύστημα καταγραφής και είσπραξης νοσηλίων από τους ασφαλισμένους άλλων χωρών και υποστηρίζει πως υπάρχει σύστημα καταγραφής και είσπραξης των νοσηλίων τους και εισπράττονται από τις υπηρεσίες των νοσοκομείων.

«Με

την έννοια αυτή το κόστος περίθαλψης δεν επιβαρύνει τους έλληνες φορολογούμενους», αναφέρει ο κ. Ξανθός και προσθέτει: «Εάν στόχος της εγκυκλίου είναι να εισπράττονται χρήματα από ασθενείς που αδυνατούν να καταβάλλουν το κόστος και με αυτό τον τρόπο να αποτρέπονται από τη χρήση υπηρεσιών του ΕΣΥ, τότε έχουμε σοβαρό πρόβλημα πρόσβασης στην αναγκαία φροντίδα».

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υγείας, με βάση δήλωση του Βασίλη Κικίλια, προσανατολίζεται στη δημιουργία συστήματος καταγραφής και είσπραξης των νοσηλίων από τους Ευρωπαίους και τους κατοίκους τρίτων χωρών που επισκέπτονται την χώρα μας και χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες υγείας. Εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας στάλθηκε, μάλιστα, προς όλες τις δημόσιες δομές της χώρας.

«Ούτε ένα ευρώ των ελλήνων φορολογουμένων χαμένο. Δεν θα πληρώνουν πλέον οι έλληνες φορολογούμενοι τις υπηρεσίες που το ΕΣΥ παρέχει σε αλλοδαπούς ασφαλισμένους», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο Υπουργός Υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα