Απάντηση Παναγιωτόπουλου σε Ακάρ για τα νησιά: Ό,τι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται (video)

Με μια φράση ο Υπουργός Άμυνας τα είπε όλα για το… «αίτημα» Ακάρ περί αποστρατικοποίησης νησιών του Αιγαίου. Απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ για τις δηλώσεις του τούρκου Υπουργού Άμυνας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε: «Ό,τι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται». Ο ΥΕΘΑ ήταν ξεκάθαρος.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σε μία ακόμα πρόκλησή του για την Ελλάδα

ζήτησε την αποστρατιωτικοκοποίηση 16 νησιών του Αιγαίου. Μίλησε για παραβίαση διεθνούς δικαίου από την πλευρά της Ελλάδας, που διατηρεί – όπως είπε- στρατεύματα σε 16 νησιά.

Για το ίδιο θέμα αυστηρή απάντηση έδωσε και το ελληνικό ΥΠΕΞ, αναφέροντας εκτός των άλλων: «Τουλάχιστον υποκριτικό να επικαλείται το διεθνές δίκαιο».

#SONDAKİKA Milli Savunma Bakanı Akar: Gayri askeri statüdeki 16 adayı anlaşmalara aykırı olarak silahlandıran Yunanistan, uluslararası hukuka uygun davranmalı.https://t.co/gXxoqAcG9m pic.twitter.com/TxCNaEvodo

— Yeni Şafak (@yenisafak) January 23, 2020

«Η αυθαιρεσία της Τουρκίας απειλεί ευθέως και απροκαλύπτως το διεθνές δίκαιο», τόνισε, ακόμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος από το Ισραήλ. Νωρίτερα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Νταβός, είπε ότι «η Ελλάδα παίζει με τους κανόνες, η Ευρωπαϊκή Ένωση βασίζεται στους κανόνες».

Πηγή: Απάντηση Παναγιωτόπουλου σε Ακάρ για τα νησιά: Ό,τι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα