Απαγόρευση κυκλοφορίας: Από τα ελικόπτερα και τα drones, μέχρι τα μπλόκα στα διόδια (video)

Να αποτρέψουν την μαζική έξοδο εκδρομέων τις μέρες του Πάσχα επιχειρούν οι ελληνικές αρχές στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού. Για αυτό τον λόγο η αστυνόμευση θα είναι μεγαλύτερη στα εθνικά οδικά δίκτυα, με τους ελέγχους να κορυφώνονται τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Τα διόδια θα είναι κλειστά, ωστόσο η ΕΛΑΣ δεν αποκλείει ότι ορισμένοι θα προσπαθήσουν να φύγουν προς την επαρχία από

παλιούς δρόμους της περιφέρειας. Έτσι, η αστυνομία ετοιμάζεται να επιστρατεύσει ακόμη και κιάλια νυχτερινής όρασης σε κρίσιμα σημεία διέλευσης προς τα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, άλλα και στις παρακαμπτήριες οδούς.

Υπολογίζεται πως τουλάχιστον 16 σημεία πρόσβασης στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και τουλάχιστον άλλα 12 σημεία στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου θα έχουν μπλόκα, ενώ το ίδιο θα συμβεί σε όλους τους νομούς της χώρας.

Στη «μάχη» θα ριχτούν και drones που θα παρακολουθούν την κίνηση στους δρόμους, καθώς και δύο ελικόπτερα, με την Πυροσβεστική να συνεισφέρει πιθανότατα στην επιχείρηση. Επίσης, θα επιστρατευτούν και μπάρες νερού σε συγκεκριμένα σημεία.

Από χθες, Τετάρτη έχουν τοποθετηθεί μπλόκα σε διόδια, αεροδρόμια, αλλά και στους περιφερειακούς δρόμους, ενώ και το Λιμενικό θα πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους. Στα ΚΤΕΛ και στα λιμάνια θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων. Από την απαγόρευση, εξακολουθούν να εξαιρούνται οι στρατιωτικοί, υγειονομικοί και υπαλλήλοι της Πολιτικής Προστασίας.

Διπλασιασμός των προστίμων και αφαίρεση πινακίδων

Χθες, Τετάρτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς προανήγγειλε πως το πρόστιμο θα είναι διπλάσιο για όσους αγνοούν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και κάνουν άσκοπες μετακινήσεις. Δηλαδή, από 150 ευρώ οι παραβάτες θα πληρώνουν 300 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η απόφαση περιλαμβάνει τα εξής μέτρα:

Πρόστιμο 300 ευρώΑφαίρεση πινακίδων για 60 ημέρεςΕπιστροφή του οχήματος στον τόπο αφετηρίας του

Εν τω μεταξύ, και η ΑΑΔΕ προχώρησε σε μπλοκάρισμα της αλλαγής μόνιμης κατοικίας στα στοιχεία των πολιτών, καθώς πολλοί προσπάθησαν να ξεγελάσουν τις Αρχές, αλλάζοντας τα στοιχεία τους και δηλώνοντας ως μόνιμο τόπο κατοικίας, περιοχές τις περιφέρειας, για να μπορέσουν να βγουν από τα αστικά κέντρα ενόψει Πάσχα.

Πηγή: Απαγόρευση κυκλοφορίας: Από τα ελικόπτερα και τα drones, μέχρι τα μπλόκα στα διόδια (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα