Άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου εισηγούνται δύο μέλη της Επιτροπής Ειδικών – Κεραμέως: Όλα είναι έτοιμα

Εισήγηση να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά και να μην υπάρξει παράταση, έχουν δώσει δύο από τα μέλη της Επιτροπής Ειδικών, όπως τόνισαν μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, τόσο ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας, όσο και ο συνάδελφός του, Παναγιώτης Γαργαλιάνος, εκτιμούν ότι με βάση τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα και παρά την αύξηση στα κρούσματα που παρατηρήθηκε τον Αύγουστο, δεν συντρέχει λόγος τα σχολεία

να παραμείνουν κλειστά για ακόμη μία εβδομάδα, υπό την προϋπόθεση όμως ότι τα πάντα θα είναι έτοιμα, ότι θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία και ότι οι εκπαιδευτικοί θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι και εκπαιδευμένοι.

Αμφότεροι οι επιστήμονες εξήγησαν ότι δεν έχει και μεγάλη σημασία ότι στην πραγματικότητα δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία εάν τελικά επιλεγεί η μία ή η άλλη ημερομηνία (σ.σ. 7 ή 14 Σεπτεμβρίου), καθώς τον χειμώνα μπορεί να χρειαστεί να κλείσουν ξανά τα σχολεία.

«Το 7 ή 14 δεν μας προσφέρει τίποτα. Το χειμώνα θα δούμε πως θα πάνε», είπε ο κ. Γαργαλιάνος.

«Ενδεχομένως Ιανουάριο, Φεβρουάριο θα πρέπει να αξιολογηθεί το κατά πόσο τα σχολεία θα μπορούν να είναι ανοικτά ανάλογα με την εικόνα που θα έχουμε τότε», ανέφερε με τη σειρά του ο κ. Σύψας.

Κεραμέως: Είμαστε έτοιμοι

Στον ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία διαβεβαίωσε ότι είναι όλα έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια και πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που έχουν υποδείξει οι ειδικοί.

Στο ερώτημα εάν θα ανοίξουν Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια την ίδια ημερομηνία, δηλαδή στις 7 Σεπτεμβρίου, η υπουργός απάντησε ότι η απόφαση που έχει ληφθεί είναι για ταυτόχρονο άνοιγμα σε όλες τις βαθμίδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα