Αναβάθμιση κτηρίων – Ποιοι ιδιοκτήτες και πώς κερδίζουν έκπτωση φόρου

Πρόσθετες εκπτώσεις στον φόρο εισοδήματος από το 2021 έως και το 2024 θα εξασφαλίσουν όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν από φέτος εργασίες για την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των κατοικιών ή άλλων κτισμάτων που έχουν.

Το 40% των εξόδων που θα καταβάλει ο φορολογούμενος κάθε χρόνο από το 2020-2022 για τις εργασίες αναβάθμισης της κατοικίας του ή άλλου κτίσματος που κατέχει, θα εκπίπτει από τις οφειλές φόρου εισοδήματος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια

από το έτος που καταβλήθηκαν τα έξοδα.

Όροι και προϋποθέσεις

Σε κάθε περίπτωση θα ισχύει ανώτατο όριο 16.000 ευρώ στο ύψος των δαπανών που θα μπορούν να ληφθούν υπόψη. Ως εκ τούτου το ανώτατο ποσό έκπτωσης που θα μπορεί να χορηγηθεί σε κάθε ιδιοκτήτη ανέρχεται στο 40% των 16.000 ευρώ, δηλαδή σε 6.400 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι το ανώτατο ποσό έκπτωσης φόρου που θα δικαιούται ο ιδιοκτήτης σε κάθε ένα από τα επόμενα τέσσερα έτη θα φθάνει τα 1.600 ευρώ. Για τον υπολογισμό της έκπτωσης θα λαμβάνονται υπόψη μόνο οι δαπάνες για τις εργασίες και όχι τα έξοδα για τις προμήθειες των υλικών.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ισχύσει η έκπτωση είναι: τα κτήρια για τα οποία πραγματοποιούνται οι δαπάνες να μην έχουν ήδη ενταχθεί ή να μην πρόκειται να ενταχθούν σε πρόγραμμα αναβάθμισης κτηρίων.

(Πηγή: Ναυτεμπορική)

Πηγή: Αναβάθμιση κτηρίων – Ποιοι ιδιοκτήτες και πώς κερδίζουν έκπτωση φόρου - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα