Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 – Με τρεις τρόπους η πληρωμή τους (video)

Αναρτήθηκαν σήμερα Παρασκευή 13 Νοεμβρίου τα τέλη κυκλοφορίας του 2021, όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Φέτος η ΑΑΔΕ δίνει τη δυνατότητα πληρωμής των τελών με τη χρήση QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών των τραπεζών

ή μέσω mobile banking.

Όπως ανακοίνωσε, το φετινό ειδοποιητήριο που είναι διαθέσιμο από σήμερα για τους ιδιοκτήτες οχημάτων για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2021, περιλαμβάνει και έναν QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Έτσι η πληρωμή τους μπορεί να γίνει με τρεις διαφορετικούς τρόπους:

Με τον QR κωδικό πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω mobile bankingΜε web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RFΜε την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)

Για να λάβουν οι φορολογούμενοι το ειδοποιητήριο, πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, και να επιλέξουν τα εξής:

Με κωδικούς στο myTAXISNET:

Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet ή Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet

Χωρίς κωδικούς στο myTAXISNET:

Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet ή Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet.

Η ΑΑΔΕ συνιστά στους υπόχρεους να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Όμως, και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών.

Η προθεσμία πληρωμής είναι η τελευταία εργάσιμη ημέρα του έτους. Ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης λόγω του lockdown.

Σύμφωνα με το cnn.gr, το θέμα των τελών κυκλοφορίας θα εξεταστεί το προσεχές διάστημα ενώ δεν υπάρχουν ακόμα οριστικές αποφάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας, η νέα κατάσταση που έχει δημιουργήσει η καραντίνα επιβάλλουν να δοθεί παράταση στην πληρωμή και με δεδομένο πως αρκετοί εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα