Αλλάζουν όλα όσα ξέραμε για τις συγκοινωνίες – Έρχονται τα ιπτάμενα ταξί (video)

Νέα δεδομένα στα μέσα μαζικής μεταφοράς φέρνει το σχέδιο της Uber και της Hyundai να φτιάξουν ένα δίκτυο εναέριας κυκλοφορίας με ιπτάμενα οχήματα. Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους και παρουσίασαν το ιπτάμενο μοντέλο τους στο Consumer Electronics Show (CES) στο Λας

Βέγκας.

Η Hyundai θα κατασκευάσει τα ιπτάμενα οχήματα και η Uber θα παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης και υποδομών, συνδέσεις με τις επίγειες μεταφορές και διασυνδέσεις με πελάτες μέσω ενός δικτύου εναέριας κυκλοφορίας.

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο λέγεται S-A1 και θα έχει ως βάση ειδικά κέντρα (Hubs) από και προς τα οποία η πρόσβαση θα εξασφαλίζεται με αυτόνομα οχήματα.

Τα χαρακτηριστικά του μοντέλου:

Είναι σχεδιασμένο για να αναπτύσσει ταχύτητα έως 290 μίλια / ώρα, να ταξιδεύει σε υψόμετρο περίπου 300-260 ποδιών (300 – 600 mt) πάνω από το έδαφος και να έχει διάρκεια πτήσης μέχρι 60 μίλια (100 χλμ.).Το όχημα της Hyundai θα είναι 100% ηλεκτρικό και κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής θα απαιτεί περίπου πέντε έως επτά λεπτά για επαναφόρτιση.Το ηλεκτρικό ιπτάμενο όχημα της Hyundai χρησιμοποιεί κατανεμημένη ηλεκτρική προώθηση, τροφοδοτώντας πολλαπλούς ρότορες και έλικες γύρω από το σκελετό του οχήματος αυξάνοντας την ασφάλεια και μειώνοντας κάθε πιθανότητα βλάβης. Έχοντας αρκετούς μικρότερους ρότορες μειώνει επίσης το θόρυβο σε σχέση με το μεγάλο ρότορα των ελικοπτέρων με κινητήρες καύσης, γεγονός πολύ σημαντικό για τις πόλεις.Το μοντέλο έχει σχεδιαστεί για να απογειώνεται και να προσγειώνεται στη γη κατακόρυφα.Το όχημα Hyundai θα διαθέτει πιλότο αρχικά, αλλά με την πάροδο του χρόνου θα γίνει αυτόνομο.Η καμπίνα έχει σχεδιαστεί με τέσσερα καθίσματα για τους επιβάτες, επιτρέποντάς στους  να επιβιβάζονται / αποβιβάζονται εύκολα διαθέτοντας αρκετό χώρο για μια προσωπική τσάντα ή σακίδιο πλάτης.

The moment S-A1 is open to the world.

Take a look at how it’s built from scratch.#Hyundai #UberElevate #CES2020 #SmartMobilitySolution #FutureMobility #UAM #PBV #HUB pic.twitter.com/VfSMFwT19G

Hyundai Worldwide (@Hyundai_Global) January 22, 2020

Ωστόσο, οι συγκεκριμένες δύο εταιρείες δεν είναι οι μοναδικές που ασχολούνται με τα ιπτάμενα οχήματα. Αντίστοιχη δοκιμαστική παρουσίαση με drone το οποίο θα μεταφέρει και εμπορεύματα και επιβάτες έχει γίνει και στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ.

Πηγή: Αλλάζουν όλα όσα ξέραμε για τις συγκοινωνίες – Έρχονται τα ιπτάμενα ταξί (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα