Άλλαξε χέρια το φόρεμα που φορούσε η Νταϊάνα στον χορό με τον Τραβόλτα – Πόσα «έπιασε» (video)

Στα χέρια του ανεξάρτητου φιλανθρωπικού οργανισμού που φροντίζει την πρώην κατοικία της πριγκίπισσας Νταϊάνα πέρασε το φόρεμα που φορούσε η εκπλιπούσα όταν είχε χορέψει με τον ηθοποιό Τζον Τραβόλτα στον Λευκό Οίκο.

Το φόρεμα βγήκε στο «σφυρί» τη Δευτέρα από τον οίκο δημοπρασιών του Λονδίνου «Κέρι Τέιλορ» και η αξία του εκτιμάτο σε 289.000 ευρώ ως 347.000 ευρώ. Τελικά, κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας το φόρεμα δεν έπιασε αυτές τις τιμές και ο οργανισμός το πούλησε αργότερα σε τιμή που ξεπέρασε τα 252.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα μακρύ, βραδινό φόρεμα σε χρώμα σκούρο

μπλε που αποκαλύπτει τους ώμους, δια χειρός Βίκτορ Έντελσταϊν.

Ο ανεξάρτητος φιλανθρωπικός οργανισμός Historic Royal Palaces – ο οποίος φροντίζει το Ανάκτορο Χάμπτον Κορτ και τον Πύργο του Λονδίνου καθώς και τους δημόσιους χώρους του Ανακτόρου του Κένσινγκτον όπου κατοικούσε η Νταϊάνα – δήλωσε σήμερα, Τετάρτη ότι αγόρασε ένα κομμάτι της ιστορίας.

«Όχι μόνο το αποκαλούμενο ‘φόρεμα Τραβόλτα’ είναι ένα υπέροχο παράδειγμα υψηλής ραπτικής σχεδιασμένο για να λάμπει σε μια μεγαλοπρεπή εκδήλωση, αλλά εκπροσωπεί και μια σημαντική στιγμή της ιστορίας τη βασιλικής μόδας του 20ου αιώνα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η έφορος του οργανισμού Ελίρι Λιν.

View this post on Instagram

*** STAR LOT *** . Princess Diana’s midnight blue velvet evening gown by Victor Edelstein, which sold for £220,000 hammer! . We are delighted to announce that this important gown was sold post-sale to a British Institution, and will remain in the country of which she was ‘Queen of Hearts’ . Pictured: Princess Diana dancing with John Travolta during the White House State dinner on the 9th November, 1985 . #fashionhistory #princessdiana #passionforfashion

A post shared by Kerry Taylor Auctions (@kerrytaylorauctions) on Dec 10, 2019 at 11:07am PST

Η Νταϊάνα φόρεσε αυτό το φόρεμα το 1985 σε ένα επίσημο δείπνο στον Λευκό Οίκο και χόρεψε με τον αμερικανό ηθοποιό.

Ο οίκος δημοπρασίας «Κέρι Τέιλορ» δήλωσε ότι το φόρεμα είχε αγοραστεί το 2013 έναντι 237.000 ευρώ «από έναν ρομαντικό κύριο που ήθελε βασικά να χαροποιήσει τη σύζυγό του. Αλλά έκτοτε πέρασε τον περισσότερο χρόνο κλειδωμένο μέσα σε μια ντουλάπα και τώρα το ζευγάρι νιώθει ότι το ρούχο πρέπει να περάσει σε δημόσια χέρια».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγή βίντεο: euronews.com)

Πηγή: Άλλαξε χέρια το φόρεμα που φορούσε η Νταϊάνα στον χορό με τον Τραβόλτα – Πόσα «έπιασε» (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα