Ακόμη δύο συλλήψεις για το σκάνδαλο διαφθοράς σε ομάδες στο Βέλγιο

Στο Βέλγιο συνεχίζονται οι κλυδωνισμοί από το τεράστιο σκάνδαλο με κύκλωμα διαφθοράς στο ποδόσφαιρο της χώρας και η δικαιοσύνη συνεχίζει την έρευνα, προχωρώντας μάλιστα, στη σύλληψη ατόμων.

Μία δικαστική έρευνα που ξεκίνησε στα τέλη του 2017, οδήγησε σε μία ακόμη συντονισμένη επιχείρηση, που έγινε την Τρίτη (10/09) ταυτόχρονα σε διάφορες πόλεις του Βελγίου, αλλά και σε Λονδίνο και Μονακό. Αποτέλεσμα είναι η σύλληψη

δύο ατόμων, οι οποίοι εμπλέκονται στη μεταγραφή του σέρβου φορ, Αλεξάνταρ Μίτροβιτς, το 2015, από την Αντερλεχτ στη Νιούκαστλ.

Police investigating suspected fraud linked to football transfers, including Aleksandar Mitrovic's move to #NUFC, have arrested two people and carried our raids in Belgium, Monaco and London. Newcastle United is not currently a subject of the inquiry. pic.twitter.com/rp4lqOEpAm

BBC Newcastle (@bbcnewcastle) September 11, 2019


Σύμφωνα με πηγές της γενικής εισαγγελίας, οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι για απάτες, σχετικές με τις προμήθειες από μεταγραφές και συμβόλαια ποδοσφαιριστών, αλλά και για «στημένους» αγώνες. Η σχετική έρευνα ξεκίνησε στα τέλη του 2017, μετά από μία αναφορά της ειδικής υπηρεσίας της αστυνομίας για τις αθλητικές απάτες.

Στην αναφορά αυτή γινόταν λόγος για ενδείξεις ύποπτων οικονομικών συναλλαγών στο βελγικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, ενώ στην εξέλιξη της έρευνας προέκυψαν στοιχεία για «ύποπτα» παιχνίδια κατά την αγωνιστική περίοδο 2017-18.

Police #launch football transfer fraud raids in Belgium, Monaco, and London, arresting two people#AS_Monaco

Keywords
Τυχαία Θέματα