Ακόμα πιο… κοντά στον αποκλεισμό από το Champions League η Σίτι – Η απόφαση της UEFA

Ο κίνδυνος να αποκλειστεί η Μάντσεστερ Σίτι από το Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου είναι, πλέον, κάτι παραπάνω από ορατός, καθώς η UEFA παρέπεμψε την πρωταθλήτρια Αγγλίας για παραβίαση του Financial Fair Play.

Μετά από μήνες έρευνας από την επιτροπή οικονομικού ελέγχου της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας (CFCB), συντάχθηκε το πόρισμα

και οι «πολίτες» παραπέμπονται στο δικαστικό μέρος του συμβουλίου του οικονομικού ελέγχου, με ορατό τον κίνδυνο, πλέον, να τιμωρηθούν για ένα έτος με αποκλεισμό από το Champions League.

«O υπεύθυνος της έρευνας του CFCB, αφού συμβουλεύτηκε από τα άλλα μέλη του ανεξάρτητου τμήματος έρευνας του συμβουλίου του οικονομικού ελέγχου, αποφάσισε σήμερα να παραπέμψει τη Μάντσεστερ Σίτι στο δικαστικό τμήμα του CFCB, αφού η έρευνα ολοκληρώθηκε. Η UEFA δεν θα κάνει κανένα άλλο σχόλιο στο ζήτημα μέχρι να ανακοινωθεί η απόφαση», ανέφερε σχετικά η επίσημη ανακοίνωση της UEFA.

“They’re facing a potential ban from the Champions League.”

Manchester City are under UEFA investigation for alleged breaches of Financial Fair Play.

Full show: https://t.co/7TOnVZAdkA pic.twitter.com/gJ9mysTWVA

— Football Nation Radio (@FNR_Radio) 14 Μαΐου 2019

Έτσι, επιβεβαιώθηκε και το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας «New York Times» που αποκάλυψε πριν από μερικές ημέρες πως «οι ανακριτές της UEFA θέλουν να απαγορεύσουν την συμμετοχή της Μάντσεστερ Σίτι στο Champions League».

Ο κύριος ερευνητής της UEFA, Ιβ Λετέρμ, επιβεβαίωσε ότι τα στοιχεία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυστηρές τιμωρίες για τους «πολίτες». Αυτό θα μπορούσε να συμβεί εάν αποδειχθεί ότι η Σίτι έχει εξαπατήσει την UEFA σε σχέση με τα έσοδα από χορηγίες.

Manchester City referred to UEFA judicial chamber over alleged financial fair play ‘breaches’ https://t.co/m9vtT4YqLJ

— Bajrangi (@ImAnupGupta) 16 Μαΐου 2019

Ο Λετέρμ, πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, σημείωσε ότι οι σύλλογοι πρέπει να δηλώνουν τους λογαριασμούς τους στην UEFA, όταν υποβάλλουν αίτηση για άδεια συμμετοχής σε διοργανώσεις ευρωπαϊκών συλλόγων. Σύμφωνα με τα στοιχεία, 59.5 εκατ. λίρες που υποτίθεται ότι προέρχονται από τον κύριο χορηγό της ομάδας, την Etihad Airways, είχαν άλλη προέλευση, καθώς προήλθαν από τον όμιλο Abu Dhabi United Group, ιδιοκτήτη του συλλόγου.

Η Μάντσεστερ Σίτι εξέδωσε άμεσα ανακοίνωση δηλώνοντας απογοητευμένη με την εξέλιξη: «Η Μάντσεστερ Σίτι είναι απογοητευμένη, αλλά όχι έκπληκτη, από την ξαφνική ανακοίνωση της απόφασης του υπεύθυνου της έρευνας, Ιβ Λετέρμ. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι αισιόδοξη ότι θα αθωωθεί, όταν η υπόθεση ελεγχθεί από ένα ανεξάρτητο δικαστικό τμήμα. Οι κατηγορίες για οικονομικές παρατυπίες παραμένουν εσφαλμένες, ενώ αγνοούνται αδιαμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία που δόθηκαν στο CFCB. Η απόφαση περιλαμβάνει πολλά λάθη και διαπιστώθηκε ότι η διαδικασία είναι εντελώς μη ικανοποιητική και εχθρική».

Τα «σύννεφα» για την πρωταθλήτρια Αγγλίας είχαν φανεί εδώ και μήνες, όταν από την UEFA υπήρχαν πληροφορίες για μη τήρηση των κανονισμών του Financial Fair Play με κίνδυνο αποκλεισμού των «πολιτών».

Fútbol | La UEFA lleva a juicio al Manchester City por el Fair Play Financiero – https://t.co/h3XIe8ipVr

— Actu España (@actuespanaif) 16 Μαΐου 2019

City won league twice in 118 years before the unsporting, cheating Abu Dhabi United Group came along with their dodgy £400m Etihad Airways family deal – that might have something to do with it! #LFC > hard, honest work: 18 League titles; 5 European Cups! https://t.co/MJd6uWaMxW

— soulrebelno1 (@soulrebelno1) 12 Μαΐου 2019

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα