Αιώνιοι πρωταθλητές Ευρώπης: Σε ματς γιορτή η Εθνική του 2004 νίκησε ξανά την Πορτογαλία (video)

Η «επανάληψη» έπους της Πορτογαλίας… αναβίωσε σε παιχνίδι γιορτή την Πέμπτη (04/07) το βράδυ στο γήπεδο της Ριζούπολης, παρουσία του πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Δεκαπέντε χρόνια μετά τον αλησμόνητο τελικό της Λισσαβόνας και τη στέψη της Εθνικής ομάδας ως πρωταθλήτριας Ευρώπης, οι πρωταγωνιστές του τελικού της 4ης Ιουλίου 2004 συναντήθηκαν ξανά, απόντος του Κριστιάνο Ρονάλντο βεβαίως, σε ελληνικό έδαφος αυτή τη φορά.

Πάνω από 10.000 φίλοι της μπάλας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των πρώην διεθνών μας, που κατάφεραν να νικήσουν… ξανά, αυτή

τη φορά με 2-0. Σημειώνεται πως τα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των σκοπών της Μέριμνα (Merimna)

Το τέλος του αγώνα βρήκε το γήπεδο να σείεται από τους ήχους του Ζορμπά, τον αττικό ουρανό να «φλέγεται» από τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα και τους ποδοσφαιριστές να αποχωρούν αγκαλιασμένοι. Τα βλέμματα έπεσαν πάνω ξανά στον Ότο Ρεχάγκελ, που έζησε μοναδικές στιγμές, όσο και στον Φερνάντο Σάντος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο, όπου είχε στηθεί το βαρύτιμο τρόπαιο και χαιρέτησε έναν – έναν τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, ενώ η παρουσίαση των συγκροτημάτων ήταν εντυπωσιακή, με φλόγες στην είσοδο των παικτών, λέιζερ και πυροτεχνήματα.

Το «Γ. Καμάρας» φιλοξένησε τους άσους του πρόσφατου παρελθόντος στην ολοκληρωτική εφαρμογή του «τερπνού μετά του ωφελίμου», αφού το φίλαθλο κοινό παρακολούθησε εν δράσει τους πρωταγωνιστές της μεγαλύτερης στιγμής του ελληνικού αθλητισμού, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Μέριμνα».

Η ατμόσφαιρα στη Ριζούπολη ήταν ιδιαίτερα θερμή, όχι λόγω της σημερινής θερμοκρασίας αλλά από την αγάπη, τη ζεστασιά και το απλόχερο χειροκρότημα των πάνω από 10.000 φίλων του ποδοσφαίρου και της Εθνικής, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των «ηρώων» της Πορτογαλίας. Πολύς ο κόσμος στο γήπεδο λοιπόν, οι περισσότεροι με τις οικογένειες και τα παιδιά τους, από τα οποία πολλά δεν είχαν γεννηθεί το καλοκαίρι του 2004!

Η Εθνική του Ότο Ρεχάγκελ ξεκίνησε με μια αλλαγή συγκριτικά με τη σύνθεση του τελικού, καθώς ο Καραγκούνης, που δεν είχε παίξει στο «Ντα Λους» (λόγω καρτών) είχε πάρει τη θέση του Βρύζα. Οι υπόλοιποι ήταν οι Νικοπολίδης (35΄ Χαλκιάς, 56΄ Κατεργιαννάκης), Σεϊταρίδης (63΄ Μπασινάς), Φύσσας (43΄ Γκούμας), Καψής, Δέλλας (51΄ Νταμπίζας), Κατσουράνης, Μπασινάς (53΄ Καφές), Ζαγοράκης (43΄ Γεωργιάδης), Γιαννακόπουλος (43΄ Τσάρτας), Χαριστέας (68΄ Δ. Παπαδόπουλος), Καραγκούνης (70΄ Γιαννακόπουλος, 75΄ Βρύζας).

Ο Φερνάντο Σάντος, από την πλευρά του, παρέταξε τους Βίτορ Μπαΐα, Ρικάρντο Καρβάλιο, Πετίτ, Ζόρζε Αντράντε, Μανίς, Μιγκέλ, Έλντερ Πόστιγκα, Παουλέτα, Νούνο Βαλέντε, Ντέκο και Πέδρο Μέντες, ενώ στη διάρκεια της συνάντησης χρησιμοποιήθηκαν και οι Φρεσό, Ρομέου, Ρότσα, Φερέιρα, Σάντος. Βέβαια, ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός αναγκάστηκε να αντικαταστήσει πολύ γρήγορα τους Αντράντε (με τον Φερνάντο Μέιρα) και Μιγκέλ (με Μποσίνγκουα), οι οποίοι εντυπωσίασαν το κοινό με τα… κιλά τους.

Στο αγωνιστικό μέρος της υπόθεσης, οι έλληνες διεθνείς ξεκίνησαν με όρεξη, είχαν δυνάμεις και άνοιξαν το σκορ στο 17΄ με δεύτερη προσπάθεια του Κατσουράνη, καθώς αρχικά η κεφαλιά του στη σέντρα του Σεϊταρίδη αποκρούστηκε από τον Μπαΐα και στη συνέχεια η μπάλα πήγε στο δεξί δοκάρι. Το 2-0 σημειώθηκε στο 46΄, όταν ο Τσιάρτας σούταρε, ο Πάουλο Σάντος απέκρουσε χωρίς να συγκρατήσει την μπάλα και ο Χαριστέας την έσπρωξε στα δίχτυα, σκοράροντας για δεύτερη φορά απέναντι στον ίδιο αντίπαλο.

Οι Ίβηρες μείωσαν στο 53΄ με ωραία προσπάθεια και σουτ του Πόστιγκα. Στο 54΄ ο Τάσος Σιδηρόπουλος καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μιγκέλ στον Χαριστέα, αλλά ο Πάουλο Σάντος απέκρουσε το σουτ του Τσιάρτα.


(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα