«Αγριεύει» η κατάσταση στη Μέση Ανατολή – Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την κατάρριψη drone από το Ιράν

Σε φάση κλιμάκωσης βρίσκεται η ένταση στη Μέση Ανατολή μετά τις επιθέσεις εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων, με τις ΗΠΑ να επιβεβαιώνουν ότι το Ιράν κατέρριψε αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Συγκεκριμένα, αμερικανός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε από ιρανικό πύραυλο εδάφους – αέρος, όταν βρισκόταν στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τα Στενά του Χορμούζ.

Ο αξιωματούχος

εξήγησε ότι το drone ήταν ένα MQ-4C Triton του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. Προς το παρόν δεν είναι γνωστές άλλες λεπτομέρειες, όπως ο χρόνος της κατάρριψης.

Η κατασκευάστρια εταιρεία του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, η Northrop Grumman, αναφέρει στον ιστότοπό της ότι το Triton μπορεί να πετάει επί 24 ώρες συνεχώς, σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 10 μιλίων και έχει ακτίνα δράσης 8.200 ναυτικών μιλίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την ανώνυμη παρέμβαση του αμερικανού αξιωματούχου, ο πλοίαρχος των ΗΠΑ Μπιλ Έρμπαν, είχε διαψεύσει την κατάρριψη, λέγοντας: «Κανένα αεροσκάφος των ΗΠΑ δεν επιχειρούσε στον ιρανικό εναέριο χώρο σήμερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα