Κατώτατος μισθός και δημοσιονομικά στη σημερινή ατζέντα των διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται σήμερα, Τετάρτη, οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με το επιτελείο των Θεσμών, στο πλαίσιο της δεύτερης μεταμνημνονιακής αξιολόγησης.

Στο επίκεντρο των σημερινών συναντήσεων βρίσκονται ζητήματα του πολιτικού «πυρήνα» της κυβέρνησης, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία άλλωστε είναι προσυμφωνημένη.

Στο θέμα των μισθολογικών αυξήσεων που θα εξετασθεί σήμερα, Τετάρτη, με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, οι Θεσμοί αναμένεται να δώσουν το «πράσινο φως» στην κυβερνητική πρόθεση για κατάργηση του υποκατώτατου

μισθού.

Παράλληλα, για την πρόοδο στην στελέχωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), αλλά και για το σύστημα κυκλικής μετακίνησης στη φορολογική διοίκηση, θα ενημερώσει του επικεφαλής των κλιμακίων ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.

Πρεμιέρα στις επαφές με «κόκκινα» δάνεια και νόμο Κατσέλη

Σημειώνεται ότι το νέο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη, το πρόγραμμα επιδότησης δανειοληπτών κατά το κυπριακό μοντέλο Εστία και το σχήμα εγγύησης για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων, βρέθηκαν στο επίκεντρο των χθεσινών συναντήσεων.

Τα κλιμάκια αναμένεται να παραμείνουν στην Αθήνα έως την Παρασκευή. Αμέσως μετά, το ΔΝΤ (εκπρόσωπος του οποίου μετέχει στην αποστολή) θα εκδώσει σχετική αναφορά. Ενώ, η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με βάση την οποία το Eurogroup της 11ης Μαρτίου θα εγκρίνει την εκταμίευση των ANFAs και SNPs (τα κέρδη από ελληνικά ομόλογα που διακρατούν η ΕΚΤ και ευρωπαϊκές εθνικές τράπεζες), θα δημοσιοποιηθεί στις 27 Φεβρουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα