Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός: Κατέληξαν δυο εγκαυματίες – Στους 90 έφτασαν οι νεκροί

Την τελευταία της πνοή άφησε μια 55χρονη εγκαυματίας, που νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας στον ΕυαγγελισμόΥπέκυψε στα τραύματα του και ένας 85χρονος εγκαυματίαςΣυνολικά 37 τραυματίες νοσηλεύονται ακόμη και 7 από αυτούς είναι στην εντατικήΤι αποκαλύπτει κορυφαίος καθηγητής για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική

Μεγαλώνει ο τραγικός απολογισμός από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Την τελευταία της πνοή άφησε μια 55χρονη εγκαυματίας, που νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας στον Ευαγγελισμό. Το πρωί της Κυριακής υπέκυψε στα τραύματα του ένας 85χρονος

εγκαυματίας που ήταν επίσης στον Ευαγγελισμό. Ετσι ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 90.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δύο από τα θύματα, δεν είναι δυνατό να ταυτοποιηθούν, καθώς δεν έχουν αναζητηθεί από τους συγγενείς τους, ώστε να γίνει η διαδικασία της αναγνώρισής τους μέσω DNA.

Στους νεκρούς περιλαμβάνονται, κατά την ίδια ανακοίνωση, και τέσσερα άτομα που υπέκυψαν στα νοσοκομεία όπου είχαν διακομισθεί, ενώ αγνοούμενο παραμένει ακόμη ένα άτομο.

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή είχε καταλήξει η 35χρονη μητέρα του βρέφους έξι μηνών, το οποίο βρήκε τραγικό θάνατο από την πύρινη λαίλαπα στο Μάτι.

Συνολικά 37 τραυματίες νοσηλεύονται ακόμη και 7 από αυτούς είναι στην εντατική. Ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε καλή κατάσταση.

Έτσι κάηκαν 26 άνθρωποι στο «οικόπεδο της φρίκης» – Ανατριχιαστική μαρτυρία συγγενούς του ιδιοκτήτη

Ανατριχιαστική είναι η μαρτυρία της πεθεράς του ιδιοκτήτη του «οικοπέδου της φρίκης» στο Μάτι, όπου έχασαν τη ζωή τους 26 άνθρωποι. Η κ. Ραφτοπούλου περιέγραψε με δυσκολία τα τελευταία δευτερόλεπτα των 26 ανθρώπων και την προσπάθειά τους να σωθούν από την πυρκαγιά.

«Είναι τρομακτικό, δεν με νοιάζει που κάηκε το σπίτι. Δεν μπορώ να σας πω, να καίγεται ο άλλος… Είναι κάτι το τρομερό, δεν μπορώ να το διαπραγματευτώ. Κάηκαν τα πάντα, δεν έχει μείνει τίποτα», λέει με δάκρυα στα μάτια.

Αυτή είναι η βασική αιτία της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι – Τι αποκαλύπτει κορυφαίος καθηγητής

Τη βασική αιτία της φονικής και καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κορυφαίος, παγκοσμίως, καθηγητής σε θέματα πυρκαγιών και κλιματικής αλλαγής, Γιόχαν Γκέοργκ Γκόλνταμερ.

Ο κ. Γκόλνταμερ έρχεται στην Ελλάδα από το 1985 και ως εκ τούτου είναι άριστος γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ εντόπισε και πήρε συνέντευξη από τον καθηγητή «Οικολογίας των Πυρκαγιών» στο φημισμένο Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ του Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ, μοναδικό στην Ευρώπη καθηγητή στον τομέα αυτό και επικεφαλής του «Παγκόσμιου Κέντρου Παρακολούθησης Πυρκαγιών» (Global Fire Monitoring Center – GFMC) του ΟΗΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα