Αυτός ήταν ο Τσαρλς Μάνσον: Ο ενορχηστρωτής του πιο άγριου εγκλήματος στο Χόλιγουντ

Μπορεί ο ίδιος να μην σκότωσε ποτέ, αλλά ο Τσαρλς Μάνσον θεωρείται ένας από τους πιο διαβόητους serial killers στις ΗΠΑ, καθώς υπήρξε ο ενορχηστρωτής του πιο άγριου εγκλήματος στην ιστορία του Χόλιγουντ.

Σήμερα, Δευτέρα, ο Τσαρλς Μάνσον άφησε την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 83 ετών από εντερική αιμορραγία, μετά από ολιγοήμερη διαμονή σε νοσοκομείο

φυλακών στην Καλιφόρνια.

Δείτε επίσης: Πέθανε ο Τσαρλς Μάνσον

Ποιος ήταν ο Τσαρλς Μάνσον

Γεννημένος το 1934 στο Οχάιο από την ανήλικη αλκοολική Καθλίν Μάντοξ, άρχισε από πολύ μικρή ηλικία να μπαινοβγαίνει στα αναμορφωτήρια και στη συνέχεια στις φυλακές, μέχρι που ξεκίνησε να οργανώνει την «οικογένεια Μάνσον», όπως συνήθιζε να την αποκαλεί, την οποία αποτελούσαν κυρίως γυναίκες, που τον ακολουθούσαν πιστά και ήταν οι ερωτικές του σύντροφοι.

Ο φυλετικός πόλεμος και οι επικίνδυνες θεωρίες του

Στα τριάντα τρία του ο Μάνσον μπήκε σε διάφορες κοινότητες χίπηδων. Κάνοντας ένα σύντομο πέρασμα από τη σαϊεντολογία και διάφορες άλλες αιρέσεις, κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα παραμύθι για να προσυλητίσει το κοινό του: Οι μαύροι θα κήρυσσαν πόλεμο στους λευκούς. Και στο τέλος, αφού το αίμα θα έβαφε τα πάντα, θα κέρδιζαν. Αλλά θα αποδεικνύονταν ανίκανοι να χρησιμοποιήσουν όλη αυτή τη δύναμη που θα έπαιρναν στα χέρια τους.

Την άνοιξη του 1968 θα γνωρίσει τον Ντένις Γουίλσον, ντράμερ των Beach Boys και θα μετακομίσει σπίτι του στο Λος Άντζελες μαζί με την «οικογένειά» του.

Με το πέρασμα του χρόνου αυξανόταν και ο αριθμός των γυναικών που εντάσσονταν στην ομάδα του Μάνσον, ο οποίος περνούσε τον χρόνο του τραγουδώντας με τον Γουίλσον, ενώ οι γυναίκες φρόντιζαν και τους δύο, κρατώντας περισσότερο το ρόλο του υπηρετικού προσωπικού.

Ο Γουίλσον, όπως πολύς κόσμος εκείνη την περίοδο, ενθουσιάστηκε με το ταλέντο του Μάνσον και την ιδιαίτερη, ανήσυχη προσωπικότητά του. Έτσι έκλεισε και πλήρωσε στούντιο, προκειμένου ο Μάνσον να ηχογραφήσει τραγούδια που είχε γράψει ο ίδιος.

Γρήγορα όμως θα χάσει το ενδιαφέρον για τη μουσική και ο Μάνσον αρχίζει να γίνεται πραγματικά επικίνδυνος. Θα αναπτύξει μια ανισσόροπη θεωρία για ένα «φυλετικό πόλεμο», τον οποίο ονόμασε «Helter Skelter», από το γνωστό τραγούδι των Beatles.

Το φρικιαστικό έγκλημα στη βίλα του Πολάνσκι

Στις 9 Αυγούστου του 1969 σημειώθηκε ένα από τα πιο σοκαριστικά εγκλήματα στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ, στο σπίτι του σκηνοθέτη Ρομάν τις 9 Αυγούστου του 1969 έγινε ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ και ίσως το συγκονιστικότερο στην ιστορία του Χόλιγουντ.

Το σπίτι του Πολάνσκι επιλέγεται ως στόχος από τον ίδιο τον Μάνσον, γιατί είχε προηγούμενα με τον παραγωγό που έμενε πριν σε αυτό -είχε απορρίψει τη μουσική του.

Εκείνη τη νύχτα πέντε άνθρωποι βρίσκονται στην κατοικία του Cielo Drive: η Τέιτ, ο πρώην σύντροφός της και διάσημος κομμωτής, Τζέι Σίμπρινγκ, η κληρονόμος Αμπιγκέιλ Φόλγκερ με τον φίλο της, ηθοποιό και συγγραφέα, Βόιτεκ Φρικόφσκι και ο 18χρονος Στίβεν Πάρεντ.

Ο Μάνσον, στέλνει στη δολοφονική αποστολή δύο γυναίκες και δύο άντρες, τους Τεξ Γουότσον, Πατ Κρενγουινκλ, Σούζαν Ατκινς και Λίντα Καζάμπιαν, οι οποίοι επιβιβάζονται σε ένα Ford του ’59 και φτάνουν στο σπίτι γύρω στα μεσάνυχτα, σκαρφαλώνοντας από την πλευρά του λόφου.

Η «οικογένεια» μπαίνει στο σπίτι, συγκεντρώνει και τα τέσσερα πρόσωπα που βρίσκονταν εκεί στο σαλόνι. Αρχικά δένουν ένα σκοινί γύρω από το λαιμό της Τέιτ και του Σίμπρινγκ. Εκείνος διαμαρτύρεται, τους λέει για την εγκυμοσύνη της, ο Γουότσον πυροβολεί δύο φορές.

Ο Φρικόφσκι καταφέρνει να φύγει, τρέχει προς την έξοδο, τον προλαβαίνουν οι πυροβολισμοί, πέφτει και δέχεται 51 μαχαιριές. Η Φόλγκερ προσπαθεί να τρέξει στην κρεβατοκάμαρα, η Κρένγουικλ της βάζει τρικλοποδιά, ο Γουότσον την αποτελειώνει.Η Τέιτ παρακαλεί για τη ζωή του μωρού της.

Μια μέρα μετά,η «οικογένεια» ξαναχτυπά -με επικεφαλής τον ίδιο τον Μάνσον- και δολοφονεί, πάντα με πολλαπλές μαχαιριές και ματωμένες επιγραφές στον τοίχο, το ζεύγος Λαμπιάνκα στο σπίτι τους στο Λος Αντζελες.

Η καθιέρωσή τους ως ποπ καρικατούρα

Όταν καταδικάστηκε, η ιστορία του έγινε ταινία, βιβλίο, ακόμη και όπερα, ενώ κάποια από τα 80-90 κομμάτια που είχε γράψει ενώ βρισκόταν στη φυλακή ερμηνεύτηκαν από τους Guns ‘n’ Roses.

«Είμαι ένας πολύ επικίνδυνος άνθρωπος»

«Έβαλα πέντε ανθρώπους στο χώμα. Είμαι στη φυλακή το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου. Είμαι ένας πολύ επικίνδυνος άνθρωπος», είχε πει πριν χρόνια στον ψυχολόγο των φυλακών. Και είναι αλήθεια πως μέχρι και το τέλος της ζωής του όλοι έκριναν πως παρέμενε επίκδυνος.

Γι αυτό άλλωστε, παρά την προχωρημένη ηλικία του, δεν αποφυλακίστηκε ποτέ. Αρχικά, είχε καταδικαστεί σε θάνατο, όμως η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη, καθώς το 1972 το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ κατάργησε την εσχάτη των ποινών στη Φλόριντα.

Πληροφορίες: mixanitouxronou.com

Keywords
Τυχαία Θέματα