Αυτοδικία με «άρωμα» ακροδεξιάς στη Λέσβο (video)

Ένα ακόμη περιστατικό αυτοδικίας καταγράφηκε στη Λέσβο, το οποίο μάλιστα έγινε «σημαία» για ακροδεξιούς ιστότοπους, που δεν δίστασαν -ως συνήθως- να το μεταδώσουν με τρόπο «βολικό» για την άθλια προπαγάνδα τους.

Συγκεκριμένα, σε βίντεο που έκανε τον γύρο ακροδεξιών ιστοσελίδων, φαίνεται ένας νεαρός, φερόμενος ως κλέφτης, να είναι ακινητοποιημένος από ομάδα πολιτών, οι οποίοι αυτοδικούν εις βάρος του, με τον έναν εκ των δύο επιτιθεμένων να τον έχει πιάσει από τον λαιμό και το θύμα να απειλείται με ασφυξία.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», η οποία επικαλείται

το αστυνομικό δελτίο, πρόκειται να έναν 18χρονο αλλοδαπό που κατηγορείται για απόπειρα κλοπής ενός κινητού τηλεφώνου από 37χρονο ντόπιο, που για τις ανάγκες της ακροδεξιάς προπαγάνδας μετατράπηκε από τα γνωστά ΜΜΕ σε «γεράκο», ενώ και τα κινητά έγιναν δύο.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν ένα σύνηθες στην Αθήνα ή αλλού περιστατικό, όπου περαστικοί ακινητοποιούν έναν ύποπτο για κλοπή, αν στο περιστατικό δεν εμπλεκόταν ένας υπόδικος ακροδεξιός της Λέσβου που κατηγορείται για επεισόδια το βράδυ της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο νησί και πιο συγκεκριμένα για την επίθεση σε βάρος δημοσιογράφων του νησιού και ειδικότερα του Θράσου Αβραάμ.

Ωστόσο, προκαλεί αίσθηση η στάση όσων παρακολουθούν και καταγράφουν το περιστατικό. Όχι μόνο δεν παρεμβαίνουν ακόμα και όταν φαίνεται ότι ο νεαρός -ανεξαρτήτως του αδικήματος- υποφέρει, αλλά του επιτίθενται φραστικά, λέγοντάς του «σκάσε, μη φωνάζεις».

Τα σχετικά βίντεο:

(efsyn.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα