Αυτά είναι τα μυστικά της «σπαρτιάτικης πειθαρχίας» του Ρονάλντο – Πώς κρατάει τη φυσική κατάσταση

Η εξαιρετική φυσική κατάσταση του 34χρονου Κριστιάνο Ρονάλντο και η εικόνα της σωματοδομής του, έχουν εγείρει πολλές συζητήσεις, αναφορές και αναλύσεις, μετά την Ισπανία και στην Ιταλία. Κάποια στιγμή και η σύντροφός του Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ είχε πει ότι κάνει και αυτή ό,τι μπορεί για να τον κρατάει σε… φόρμα. Ποια είναι τα μυστικά του;

Ο διάσημος πορτογάλος αστέρας, με «σπαρτιάτικη πειθαρχία», είναι ιδιαίτερα απαιτητικός με τη διατροφή του, ενώ ακολουθεί επίσης συγκεκριμένο πρόγραμμα προπόνησης

και ανάπαυσης. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ο Κριστιάνο λαμβάνει έξι γεύματα την ημέρα για να κρατήσει το μεταβολισμό του πάντα σε λειτουργία.

Η διατροφή του βασίζεται σε πρωτεΐνη και υδατάνθρακες, κυρίως κοτόπουλο και ζυμαρικά. Και στις δύο περιπτώσεις, μαγειρεμένα χωρίς λάδι και χωρίς αλάτι. Το μόνο ποτό που πίνει ο Πορτογάλος είναι το νερό, αν και επιτρέπεται για πρωινό, φυσικός χυμός φρούτων, συνήθως ανανάς ή πορτοκάλι.

Εκτός από την προπόνηση που κάνει με την Γιουβέντους, ο Κριστιάνο Ρονάλντο ακολουθεί και ένα δικό του συγκεκριμένο πρόγραμμα εδώ και χρόνια. Κάνει πέντε εβδομαδιαίες προπονήσεις στο γυμναστήριο, τις οποίες συνδυάζει επίσης με pilates και κολύμβηση.

Κοιμάται οκτώ ώρες κάθε βράδυ. Προσπαθεί να κοιμάται και να ξυπνά την ίδια ώρα, ενώ ξεκουράζεται, μετά το τέταρτο ημερήσιο γεύμα του, έπειτα από την πρώτη του προπόνηση. Ακολουθεί ένα «τελετουργικό» σε προπόνηση, διατροφή, ύπνο και αποθεραπεία. Κάνει «βήματα» που θυμίζουν λιγότερο «υπεραθλητή» και περισσότερο έναν ποδοσφαιριστή που εφαρμόζει απλά πράγματα, με στρατιωτική ακρίβεια και συνέπεια.

Ακολουθεί ένα «τελετουργικό» σε προπόνηση, διατροφή, ύπνο και αποθεραπεία. Κάνει «βήματα» που θυμίζουν λιγότερο «υπεραθλητή» και περισσότερο έναν ποδοσφαιριστή που εφαρμόζει απλά πράγματα, με στρατιωτική ακρίβεια και συνέπεια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Happy to announce a 3-year extension to my relationship with @herbalife Nutrition. Proud to call them my partner in performance #HerbalifeNutrition

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cristiano Ronaldo (@cristiano) στις 23 Μάι, 2018 στις 6:55 πμ PDT

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

My food!!!!!!!!!

Keywords
Τυχαία Θέματα