Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που επιταχύνουν πιο γρήγορα (εικόνες)

Αρκετά supercars φαίνεται πως δίνουν μάχη σε επίπεδο επιδόσεων, με την επιταχύνσή τους από στάση σε 100 χλμ./ώρα να είναι εξαιρετική. Ποια αυτοκίνητα, όμως, τα πιάνουν πιο γρήγορα σε όλον τον κόσμο; Ιδού το Top 10.

Νο 10: Ferrari F12tdf, Lamborghini Aventador, Porsche 911

Turbo S, 2,9 δεύτερα

Η αρχή γίνεται με τρία μοντέλα και όχι μ’ ένα. Οι F12tdf, Aventador και 911 Turbo S μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές, όμως όλες χρειάζονται 2,9 δεύτερα για να πιάσουν τα πρώτα 100 χλμ./ώρα. Βέβαια, ξεχωρίζει το μοντέλο της Ferrari, με δεδομένο ότι δεν έχει την κίνηση σε όλους τους τροχούς ή κινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος.

Νο 9: BAC Mono, 2,8 δεύτερα

Η Briggs Automotive Company δε βγάζει στην παραγωγή αυτοκίνητα… κάθε μέρα. Όμως, φαίνεται ότι έχει κάνει την… καβάτζα της με το Mono, το οποίο έχει βελτιώσει με το πέρασμα των χρόνων. Πρόκειται για ένα μονοθέσιο δρόμου, το οποίο έχει 305 ίππους από τον κινητήρα της Ford. Ωστόσο, είναι τόσο ελαφρύ που θα φτάσει στα 100 χλμ./ώρα σε 2,8 δεύτερα.

No 8: Tesla Model S P90D, 2,8 δεύτερα

Παρομοίως και για το Model S P90D της Tesla, για να είναι το ένα από τα δύο πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα, τα οποία συναντάμε στη λίστα. Το επόμενο είναι λίγο πιο ισχυρό και ακολουθεί λίγες θέσεις πιο ψηλά στη λίστα.

Νο 7: Caterham 620R, 2,79 δεύτερα

Άλλο ένα μοντέλο που χρησιμοποιεί κινητήρα της Ford και βρίσκεται στη λίστα είναι η Caterham 620R, που… κυκλοφορεί με το δίλιτρο μοτέρ της μπλε οβάλ εταιρείας, το οποίο αποδίδει 310 ίππους. Το εν λόγω μοντέλο αποτελεί μία εξέλιξη της… τρελής R500 και έχει ακόμα μεγαλύτερη απόδοση για να χρειάζεται μόλις 2,79 δεύτερα για τα 0-100 χλμ./ώρα!

Νο 6: Hennessey Venom GT, 2,7 δεύτερα

Μπορεί να μην κερδίσει βραβείο πολυτελείας, αλλά το Venom πάει πραγματικά γρήγορα. Είναι ιδιαίτερα ισχυρό με 1244 ίππους και μέγιστη ταχύτητα τα 434,5 χλμ./ώρα, ώστε να… δαμάσει τους δρόμους, ενώ χρειάζεται 2,7 δεύτερα για να επιταχύνει από στάση σε 100 χλμ./ώρα.

Νο 5: Koenigsegg Regera, 2,7 δεύτερα

Τον ίδιο χρόνο απαιτεί και η Regera, που αποτελεί ένα από τα… υπερόπλα της σουηδικής μάρκας, με τον V8 κινητήρα με twin-turbo των 5.0 λίτρων, ο οποίος συνοδεύεται από τρία ηλεκτρικά μοτέρ. Η Regera, μάλιστα, αγγίζει τα 410 χλμ./ώρα τελική.

Νο 4: Rimac Concept One, 2,6 δεύτερα

Λίγο λιγότερο, 2,6 δεύτερα, θέλει η Concept One της Rimac. Η κροατική μάρκα δε φημίζεται για τα μοντέλα της, όμως κατασκεύασε ένα πλήρως ηλεκτρικό hypercar. Μάλιστα, πρόσφατα εθεάθη να… καταπίνει μία LaFerrari κι ένα Tesla Model S σε αγώνα drag, χρησιμοποιώντας τους τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες της, κάτι που αποτελεί φυσικά επίτευγμα για το εν λόγω μοντέλο.

Νο 3: Ariel Atom 3.5R, 2,5

Περαιτέρω απόδοση επιθυμούσε ο κατασκευαστής του Ariel Atom 3.5R, που απέκτησε έναν υπερτροφοδότη κι ένα εξτρά σύστημα ψύξης για να συνδυάσει το βάρος των 550 κιλών με τους 350 ίππους. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και χρειάζεται 2,5 δεύτερα για να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα.

Νο 2: Bugatti Chiron, 2,5

Πολύς… ντόρος έχει γίνει για την Chiron, που αποτελεί την αντικαταστάτρια της Veyron και έχει έρθει για να… δαμάσει τους δρόμους. Το… υπερόπλο της Bugatti έχει έναν W16 κινητήρα με 1500 ίππους και θέλει επίσης 2,5 δεύτερα για να πιάσει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα.

Νο 1: Ultima Evolution Coupé, Dodge Challenger SRT Demon, Tesla Model S P100D, 2.3 δεύτερα

Μοιρασιά έχουμε στην κορυφή, με το Top 10 να κλείνει, όπως άρχισε, με τρία μοντέλα. Στην πρώτη θέση, λοιπόν, συναντάμε τα Ultima Evolution Coupe, Dodge Challenger SRT Demon, Tesla Model S P100D, με όλα να απαιτούν μόλις 2,3 δεύτερα για να επιταχύνουν από στάση σε 100 χλμ/ώρα.

Χρόνος που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, αφού ακόμα δεν έχει βρεθεί hypercar, το οποίο θα… εκτοξεύεται στα προαναφερθέντα χιλιόμετρα σε 2 δεύτερα. Το πρώτο έχει υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα με 6.8 λίτρα και 1020 ίππους, το δεύτερο 829 ίππους και το τελευταία με 100 kWh.

Πηγή: Gazzetta

Keywords
Τυχαία Θέματα