Αυστηρό μήνυμα από Γιούνκερ και Τουσκ στην Άγκυρα: Απομακρύνεστε από την Ε.Ε.

Σκληρή γλώσσα από τους προέδρους της Ε.Ε.«Καμία σχέση με την πραγματικότητα οι δηλώσεις περί ναζισμού»

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλαν δύο από τους προέδρους της Ε.Ε., ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Ντόναλντ Τουσκ, με αφορμή τα όσα πράττει η χώρα στις σχέσεις της με την Ένωση.

Οι κατηγορίες της Άγκυρας περί «φασισμού» στην Ολλανδία είναι «απολύτως αποκομμένες από την πραγματικότητα», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για να συνεχίσει: Το Ρότερνταμ, η πόλη του Έρασμου, η πόλη που ισοπεδώθηκε

από τους Ναζί, η πόλη που έχει σήμερα δήμαρχο μαροκινής καταγωγής: εάν κάποιος βλέπει φασισμό στο Ρότερνταμ δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε στο Ευρωκοινοβούλιο «σοκαρισμένος» από τα τουρκικά σχόλια, λέγοντας ότι έχουν απομακρύνει ακόμη περισσότερο την Τουρκία από την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις αυξημένες ανησυχίες που έχουν εκφραστεί από πολλούς ευρωπαίους αξιωματούχους, σχετικά με τον δρόμο που έχει πάρει η τουρκική κυβέρνηση απέναντι τόσο στην Ολλανδία, όσο και την Ένωση εν γένει.

Keywords
Τυχαία Θέματα