Σκοτώθηκε ο θρύλος του ΝΒΑ Κόμπι Μπράιαντ (video)

Την Κυριακής 26 Ιανουαρίου, ο θρυλικός παίκτης του NBA Κόμπι Μπράιαντ έπεσε θύμα ενός μοιραίου ατυχήματος με ελικόπτερο στην Καλιφόρνια και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Καλαμπάσας του Λος Άντζελες.

Ο 41χρονος παίκτης ήταν ανάμεσα στους πέντε επιβαίνοντες στο ιδιωτικό του ελικόπτερο, όταν μια ξαφνική φωτιά έκανε τον πιλότο να χάσει τον έλεγχο του οχήματος. Μέχρι στιγμής τα αίτια της βλάβης δεν έχουν γίνει γνωστά. 

Ένας από τους επιβάτες ήταν και η κόρη του κόρη του μπασκετμπολίστα, η 13χρονη Τζιάνα Μαρία Ονόρε (Τζίτζι), η οποία πήγαινε μαζί με τον πατέρα

της στην ακαδημία Mamba Academy, ιδιοκτησίας Κόμπι, που βρίσκεται σε κοντινή περιοχή απ’ όπου έγινε η συντριβή.

Kobe’s daughter Gianna Maria — aka GiGi — was also on board the helicopter and died in the crash, reps for Kobe Bryant tell TMZ Sports. She was 13.
TMZ reports they were on their way to the Mamba Academy for a basketball practice when the crash occurred. pic.twitter.com/jqb9VxlQMn

Eric Alper (@ThatEricAlper) January 26, 2020

Ο άλλοτε σούπερ σταρ των Λέικερς συνήθιζε να ταξιδεύει με το προσωπικό του ελικόπτερο στην πόλη του Λος Άντζελες, όπου και συνέβη και το μοιραίο ατύχημα.

Το ελικόπτερο ήταν τύπου Σικόρβσκι S-76 και όπως αναφέρουν αυτόπτες που έκαναν ποδήλατο στην περιοχή, είδαν το ελικόπτερο να στροβιλίζεται να χάνει έδαφος και να συντρίβεται στο έδαφος.

Η σύζυγός του Μπράιαντ, Βανέσσα, δεν ήταν ανάμεσα στα θύματα. 

Ο Αμερικανός ήταν μόλις 41 ετών και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών για το παγκόσμιο μπάσκετ,με 5 δαχτυλίδια πρωταθλητή στο NBA.

Update: KOBE BRYANT DEAD AT 41
– Killed in helicopter crash
– Calabasas, California
– 5 people were on board
– No survivors
– Aircraft crashed on hillside
– Cause of crash unknown pic.twitter.com/5WzOjQ2VsB

news smart (@NewSmartNews) January 26, 2020

Η κινητοποίηση των σωστικών συνεργείων ήταν άμεση, όμως κανείς από τους επιβαίνοντας δεν διασώθηκε από το τραγικό δυστύχημα που έχει συγκλονίσει τον πλανήτη.

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της συντριβής

This was just a couple weeks ago. Prayers up to Kobe’s family and friends. The world is mourning with you. pic.twitter.com/t030HYXkuC

— theScore (@theScore) January 26, 2020

Ο θρύλος του Κόμπι

Ο Κόμπι Μπράιαντ, γιος του πρώην ΝΒΑer Τζο Μπράιαντ, γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου του 1978, μπήκε στο ΝΒΑ απευθείας μετά το σχολείο και άφησε το αποτύπωμα του έντονα, καθώς θεωρείται ένας από τους κορυφαίους του παγκόσμιου μπάσκετ. Ξεκίνησε να αγωνίζεται στο σχολείο του στην Πενσυλβάνια και το 1996 επιλέχθηκε από τους Σάρλοτ Χόρνετς στο νούμερο 13 του ντραφτ, που τον αντάλλαξαν με τους Λέικερς.

Αγωνίστηκε 20 χρόνια στο ΝΒΑ, όλα με τη φανέλα των Λος Άντζελες Λέικερς και κατέκτησε πέντε φορές το δαχτυλίδι τουτ πρωταθλητή. Ήταν 18 φορές NBA All Star και 15 φορές μέλος της All-NBA team, 12 φορές συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη αμυντική πεντάδα και ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του ΝΒΑ το 2008. Εγινε ο πρώτος γκαρντ στην ιστορία του ΝΒΑ που έπαιξε 20 χρόνια.

Το 2008 και το 2012 κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο με την Dream team. Οι γονείς του του έδωσαν το όνομα Κόμπε από την διάσημη μοσχαρίσια μπριζόλα Kobe, της Ιαπωνίας, όταν είδαν το όνομα της στο μενού ενός εστιατορίου. Σε ηλικία 6 ετών, ο πατέρας του αποσύρθηκε από το ΝΒΑ και εγκαταστάθηκε στην Ιταλία, όπου συνέχισε να αγωνίζεται στη Ριέτι, και αργότερα στη Ρέτζιο Καλάμπρια, την Πιστόια και την Ρέτζιο Εμίλια. Εκεί έζησε τα καλύτερα του παιδικά χρόνια, έμαθε άπταιστα ιταλικά και άρχισε να μαθαίνει μπάσκετ.

(Mε φωτογραφίες από TMZ, New York Post)

Πηγή: Σκοτώθηκε ο θρύλος του ΝΒΑ Κόμπι Μπράιαντ (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα