LIVE: 230 εκατ. ευρώ λείπουν από τα ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία καταθέτει ο αναπληρωτής υπουργός ΥγείαςΣτον απόηχο της συνέντευξης Τύπου του Άδωνη Γεωργιάδη ο Παύλος Πολάκης ετοιμάζει αποκαλύψεις για τον αντιπρόεδρο της ΝΔΌπως τόνισε ο Πάυλος Πολάκης το ΚΕΕΛΠΝΟ διατηρούσε πάνω από 30 λογαριασμούς σε τράπεζεςΈκανε λόγo για ύπαρξη συμμορίας μέσα στον Οργανισμό«Η μαύρη τρύπα του ΚΕΕΛΠΝΟ ανακαλύφθηκε πριν από 10 μέρες»Αποκαλύψεις και
για τη σύζυγο Στουρνάρα

Ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τα σκάνδαλα στην Υγεία καταθέτει αυτή την ώρα ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος αποκάλυψε την ύπαρξη «μαύρης τρύπας» ύψους 230 εκατ. στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το altsantiri μεταδίδει ζωντανά τη διαδικασία:



Αναλυτικότερα, «ληστεία του ελληνικού λαού» κατήγγειλε στην εισηγητική του τοποθέτηση ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κάνοντας λόγο για «μαύρη τρύπα» του ΚΕΕΛΠΝΟ, καταθέτοντας παράλληλα στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία στοιχεία για τα λεγόμενά του.

Όπως τόνισε ο Πάυλος Πολάκης το ΚΕΕΛΠΝΟ διατηρούσε πάνω από 30 λογαριασμούς σε τράπεζες, γεγονός που δεν συνηθίζεται σε τέτοιου είδους οργανισμούς.

Όπως σημείωσε στη συνέχεια το αθροιστικό υπόλοιπο του ΚΕΕΛΠΝΟ στις 31/12/14 ήταν 3.173.703 ευρώ, τη στιγμή που ο οργανισμός είχε επιχορηγηθεί συνολικά με περίπου 750 εκατ. ευρώ και είχε έξοδα περίπου 520 εκατ. ευρώ.

Ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατήγγειλε ότι πληρώνονταν προμήθειες και υπηρεσίες δύο φορές, κάνοντας λόγο για «συμμορία» μέσα στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Η μαύρη τρύπα του ΚΕΕΛΠΝΟ ανακαλύφθηκε πριν από 10 μέρες»

Στη συνέχεια, ο κ. Πολάκης έκανε γνωστό πως η «μαύρη τρύπα» ανακαλύφθηκε πριν από 10 μέρες, καθώς δεν υπήρχαν συγκεντρωμένα λογιστικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ κυρίως από το 2011 και έπειτα.

Μάλιστα, έκανε λόγο για «κρύψιμο στοιχείων» που προκαλούσε εμπόδια στην έρευνα που διεξαγόταν, με αποτέλεσμα να μην υπήρχε μέχρι σήμερα εικόνα του όλου. Κατά τα λεγόμενά του, μέχρι το 2011 το ΚΕΕΛΠΝΟ τηρούσε λογιστικά βιβλία, ωστόσο, από το 2011 και μετά το συγκεκριμένο λογισμικό πρόγραμμα απεγκαταστάθηκε και για το 2013 – 2014 υπάρχουν μόνο φύλλα excel για τη ροή του δημόσιου χρήματος στο Κέντρο.

Στη συνέχεια ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε στο δάνειο των 200 εκατ. ευρώ που πήρε το ΚΕΕΛΠΝΟ, με εγγύηση του Δημοσίου, για την προμήθεια 16 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου, ώστε να αντιμετωπιστεί η «πανδημία» της γρίπης το 2008.

Αποκαλύψεις και για τη σύζυγο Στουρνάρα

Αποκαλύψεις και για τη Σταυρούλα Νικολοπούλου έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του.

Αναλυτικότερα, ο κ. Πολάκης μίλησε για το συνέδριο E-Ηelath το 2014, το οποίο πραγματοποιήθηκε επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη και ανατέθηκε άνευ διαγωνισμού σε δύο εταιρίες, εκ των οποίων η μία ήταν η Mindwork, της κ. Νικολοπούλου – Στουρνάρα.

«Υπογράφετε σύμβαση ανάμεσα σε ΚΕΕΛΠΝΟ και Mindwork, με την εταιρία να αναλαμβάνει τη δημιουργία και τη διαχείριση ιστοσελίδας του φόρουμ» δήλωσε ο υπουργός, εξηγώντας πως δεν είναι πολλά τα λεφτά για το site αλλά μόνο 5.000 ευρώ, με τον Σπύρο Λάππα να αναρωτιέται: «Γιατί δεν τα έδινε αλλού;».

Ο κ. Πολάκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως όταν πρόκειται για χρηματοδότηση ευρωπαϊκού προγράμματος πρέπει να γίνεται διαγωνισμός. Αντιθέτως, σε αυτήν την περίπτωση ανατέθηκε και στην εταιρία της κ. Στουρνάρα, με το κόστος του έργου να ξεπερνά τα 300.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα