Νέο έκτακτο δελτίο του Mega – «Οι μέτοχοι κλείνουν το Mega;» (video)

Έκτακτο δελτίο ειδήσεων μετέδωσε το Mega, με πρωτοβουλία των εργαζομένων και το απόγευμα της Πέμπτης, μετά το ενημερωτικό δελτίο το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Δείτε επίσης: Συγκινούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του MEGA – Εξέδωσαν έκτακτο δελτίο (εικόνες – video)

Οι μέτοχοι του Mega δεν διεκδικούν άδεια τηλεοπτικού καναλιού, «κλείνουν το Mega;», διερωτώνται οι εργαζόμενοι.



Από

την πλευρά του, ο δημοσιογράφος του καναλιού, Μιχάλης Ιγνατίου, βρέθηκε στο στούντιο, μαζί με την Νάταλι Κάκκαβα, και ανέφερε ότι τα πράγματα για τους εργαζόμενους είναι πολύ δύσκολα αλλά «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έκλεινε αυτό το κανάλι, οι μέτοχοι του οποίου είναι οι πιο πλούσιοι Έλληνες».

Πρώτη πήρε το λόγο η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, η οποία ζήτησε από τους μετόχους και τις τράπεζες να φροντίσουν ώστε να υπάρξει λύση και κυρίως να καταβληθούν τα δεδουλευμένα. «Δουλεύουμε σε δύσκολες συνθήκες με ελάχιστα ποσά, δεν αποτελούμε εξαίρεση από τους άλλους εργαζόμενους», πρόσθεσε. «Η Ένωση Συντακτών θα στηρίξει την προσπάθειά σας», κατέληξε.

Σβίγγου: Άθλιο επιχειρηματικό παιχνίδι στις πλάτες των εργαζόμενων του MEGA

Εν συνεχεία, παρενέβη η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγγου, που έκανε λόγο για «άθλιο επιχειρηματικό παιχνίδι σε βάρος των εργαζομένων».

“Εδώ και σχεδόν δύο χρόνια παίζεται ένα άθλιο επιχειρηματικό παιχνίδι στις πλάτες σας. Οι μέτοχοι θα μπορούσαν να είναν προβεί σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αλλά δεν το επέλεξαν αυτό. Το ότι δεν κάνουν αίτηση για άδεια βαραίνει τους ίδιους και όσους το προηγούμενο διάστημα προσπάθησαν να κατηγορήσουν το ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να κλείσει το MEGA και άλλα κανάλια”, τόνισε η κ. Σβίγγου.

Μάλιστα, συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση σαφέστατα και πρέπει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για τις θέσεις εργασίας και τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων, τόνισε όμως ότι “Είναι δική τους (των μετόχων) επιχειρηματική επιλογή και είναι δική τους επιλογή το αν τελικά θα κλείσει ο σταθμός, κάτι που απεύχομαι.Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους μετόχους. Δεν θέλω να σας κάνω υποδείξεις για το πώς θα συνεχίσετε τον αγώνα σας. Εκείνοι οι οποίοι όλο το προηγούμενο διάστημα έριχναν κροκοδείλια δάκρυα και έλεγαν ότι ο α διαγωνισμός οδηγεί σε μαύρο τα κανάλια θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους”.

Παρέμβαση από Σπυράκη

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, μίλησε ως εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, σημειώνοντας πως το κανάλι πρέπει να μείνει ανοιχτό και είναι η ώρα οι κόποι των εργαζομένων να ανταμειφθούν. Ακόμη, κάλεσε τους μετόχους να προσέλθουν για να λάβουν την άδεια. Υπογράμμισε ότι τα προβλήματα στο Mega δεν άρχισαν επί των ημερών της Ν.Δ.

Keywords
Τυχαία Θέματα