Euroleague: MVP της χρονιάς ο Ντόντσιτς – Οι βραβεύσεις (εικόνες – video)

Ο Λούκα Ντόντσιτς της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο MVP της χρονιάς στη Euroleague, όπως ανακοινώθηκε στο gala του Βελιγραδίου, εκεί όπου φιλοξενείται το φετινό Final 4. Το «παιδί-θαύμα» του σλοβένικου μπάσκετ, που σήμερα θα διεκδικήσει το πρώτο του τρόπαιο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, απέναντι στην κάτοχο, Φενερμπαχτσέ, παρέλαβε το βραβείο από τα χέρια του Θοδωρή Παπαλουκά.

«Ευχαριστώ τους φιλάθλους, τους προπονητές και όσους

με στηρίζουν. Δεν θα τα κατάφερνα χωρίς αυτούς. Το κλειδί είναι πως το διασκεδάζω στο παρκέ», δήλωσε ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης, με τον Θοδωρή Παπαλουκά να υπενθυμίζει ότι: «Το πιο σημαντικό είναι να είσαι καλός συμπαίκτης».

Ο 19χρονος μάλιστα έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Euroleague, που αναδεικνύεται ΜVP και Rising Star της διοργάνωσης την ίδια χρονιά.

Ο Ντόντσιτς, ο οποίος εξαργύρωσε τις εξωπραγματικές του εμφανίσεις, μέτρησε τη φετινή αγωνιστική περίοδο στην Euroleague, που ίσως είναι και η τελευταία του, καθώς… παραμονεύει το ΝΒΑ, 16.1 πόντους, 4.9 ριμπάουντ, 4.3 ασίστ και 1.1 κλεψίματα μέσο όρο ανά αγώνα.

The 2017-18 Turkish Airlines EuroLeague MVP!

What a season from @luka7doncic pic.twitter.com/QWNgutxJne

EuroLeague (@EuroLeague) 19 Μαΐου 2018

Στο gala της Euroleague βραβεύτηκαν επίσης και οι Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός), Νάντο Ντε Κολό (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Τορνίκε Σενγκέλια (Μπασκόνια) και Γιαν Βέσελι (Φενερμπαχτσέ), ως μέλη της καλύτερης πεντάδας, ενώ ο Κάιλ Χάινς πήρε το βραβείο του κορυφαίου αμυντικού (για 2η φορά μετά το 2016), ο Αλεξέι Σβεντ του πρώτου σκόρερ και ο Γιαν Βέσελι της κορυφαίας φάσης της σεζόν.

The #EuroLeague Rising Star..@luka7doncic pic.twitter.com/dEYhLAn1gW

EuroLeague (@EuroLeague) 19 Μαΐου 2018

The #EuroLeague Alphonso Ford Top Scorer!@Shved23 pic.twitter.com/Gv344tPC6n

EuroLeague (@EuroLeague) 19 Μαΐου 2018

The #EuroLeague Best Defender!@SirHines pic.twitter.com/ImdfIwYqkI

EuroLeague (@EuroLeague) 19 Μαΐου 2018

The All-EuroLeague First Team!

Keywords
Τυχαία Θέματα